Kulinarijos pasaulyje: ką laikyti šaldytuve?
Vasarą, kai karščiai ne tik lauke, bet ir namie, pradedame sukti galvą, kaip produktus išlaikyti šviežius. Ilgai negalvoję, sudedame viską į šaldytuvą. Bet nevisada ir ne visiems produktams tai išeina į naudą. Ką ir kur reikėtų laikyti, šiandien jums ir papasakosim!
- Šaldytuve nevertėtų laikyti šokolado. Ilgainiui jo paviršiuje pradeda kondensuotis drėgmė, kuri keičia šokolado skonį.
- Šaldiklyje nereiktų laikyti ir egzotinių vaisių (kivių, bananų, ananasų, mangų, persimonų ir t.t.). Šaldyti jie tik praranda savo maistines savybes ir pakeičia skonį.
- Melionus, arbūzus, moliūgus, jeigu jie nepažeisti, patartina laikyti kambario temperatūroje.
- Bulves taip pat reikėtų laikyti kambario temperatūroje, nes šaldytuve jos tik praranda skonį ir prisigeria kitų produktų kvapų. Beje, laikyti patartina popieriniame maišelyje, nes polietileninis maišelis sulaiko drėgmę, dėl ko bulvės pradeda pūti.
- Svogūnams ir česnakams visiškai nesvarbu, kur juos laikysite, todėl pataupykite vietą šaldytuve.
- Šaldytuve nebūtina laikyti ir uogienių bei konservų.