Sekmadienio pusryčiai: kapučino ir česnakinis batonas

Sekmadienio pusryčiai: kapučino ir česnakinis batonas

Kapučino ir česnakinis batonas – sakytume patobulinta Prancūziškų pusryčių versija (tipiškai: kruasanas ir kapučino). Abu juos greitai ir paprastai galime nusipirkti parduotuvėje, bet kai norisi į pusryčius įlieti šiek tiek meilės ir autentiškumo, verta paplušėti ir pačiam! Kapučino gaminimas namie tikrai nesudėtingas, tačiau tikrai įdomus procesas. Pirmiausia, į mažą prikaistuvį įdėdame porą šaukštų kavos, užpilame vandeniu ir verdame. Akylai stebime kavą ir kai ji pradeda burbuliuoti ir kilti, staigiai nukeliame nuo ugnies. Pakartojame tai dar tris kartus. Svarbiausias kapučino akcentas – stora pieno puta. Tikriausiai kyla klausimas kaip tokią išgauti namų sąlygomis? Pats paprasčiausias būdas – šiek tiek pašildyti riebesnį pieną (3,5%), įpiltį į stiklainį ar termosą-puodelį, sandariai uždaryti ir šiek tiek paplakti. Atidarius, minutėlę palaikyti tam, kad puta nusistovėtų ir sutvirtėtų. Tuomet jau galima šaukštais kabinti putą  ir dėti ant kavos. Jei putos maža, procesą kartoti, kol putos bus užtektinai. O kaip gaminti česnakinį batoną? Tikriausiai nereikia būti genijumi, kad suprastum, jog procesas labai paprastas. Reikės vos kelių ingridientų: mažų prancūziškų batonų, sviesto, česnako ir petražolių (ar kitų žalumynų). Sviestą išsukame su trintais česnakais ir smulkintom petražolėm. Batone įpjauname įstrižų linijų ir į jas šaukšteliu dedame tepinį. Belieka pašildyti ir skanauti užsigeriant namine kapučino kava! Skanaus! 01-001 02