Studento pasirinkimas: sūrio pyragas, kuriam nereikia pirkti sūrio
Sūrio pyragas – tikrai atrodo kaip brangus malonumas! Užmeti akį į receptą, o ten ir marskarponės, ir rikotos puskilogramis... Paskaičiuoji – ogi pigiau ir tortas iš „Maximos“, taip liaudiškai tariant. Bet mes pasirengę atskleisti paslaptį, kaip išsikepti sūrio pyragą, neperkant nė vieno sūrio...
Visa paslaptis – rikotą gaminsime patys! Gąsdina? Atrodo kaip ilgas ir sudėtingas procesas? Patikiname, tikrai ne! O vienintelis reikiamas ingridientas - kalnų nekainuojantis kefyras.
Procesas:
- Kefyrą užšaldome per naktį;
- Sietelį išklojame marle, jame atitirpiname kefyrą;
- Po gero pusdienio jau galima džiaugtis namine rikota!
- Kiaušinio
- Kiaušinio trynių – 3
- Miltų – 250g
- Cukraus - 375g
- Sviesto – 125g
- Vanilinio cukraus - 5-10g
- Citrinos rūgštelės – žiupsnelį
Gaminsime taip:
- Pagrindui: sumaišysime 125g cukraus, sviestą, miltus, kiaušinį
- Įdarui: sumaišysime rikotą, likusi cukrų, trynius, vanilinį cukrų, citrinos rūgštelę
- Skardą išklosime pagrindo tešla
- Į vidų supilsime įdarą
- 170 laipsnių temperatūra/ 45 minutės
- Užbarstyti cukraus pudros ant paviršiaus