Studento pasirinkimas: sūrio pyragas, kuriam nereikia pirkti sūrio

Studento pasirinkimas: sūrio pyragas, kuriam nereikia pirkti sūrio

Sūrio pyragas – tikrai atrodo kaip brangus malonumas! Užmeti akį į receptą, o ten ir marskarponės, ir rikotos puskilogramis... Paskaičiuoji – ogi  pigiau ir tortas iš „Maximos“, taip liaudiškai tariant. Bet mes pasirengę atskleisti paslaptį, kaip išsikepti sūrio pyragą, neperkant nė vieno sūrio... Visa paslaptis – rikotą gaminsime patys! Gąsdina? Atrodo kaip ilgas ir sudėtingas procesas? Patikiname, tikrai ne!  O vienintelis reikiamas ingridientas - kalnų nekainuojantis kefyras.

Procesas:

  1. Kefyrą užšaldome per naktį;
  2. Sietelį išklojame marle, jame atitirpiname kefyrą;
  3. Po gero pusdienio jau galima džiaugtis namine rikota!
Iš litro kefyro gauname apie 250-300 gramų rikotos ir tiek mums pilnai užteks mūsų sūrio pyragui. O taip pat reikės:
  • Kiaušinio
  • Kiaušinio trynių – 3
  • Miltų – 250g
  • Cukraus - 375g
  • Sviesto – 125g
  • Vanilinio cukraus - 5-10g
  • Citrinos rūgštelės – žiupsnelį

Gaminsime taip:

  1. Pagrindui: sumaišysime 125g cukraus, sviestą, miltus, kiaušinį
  2. Įdarui: sumaišysime rikotą, likusi cukrų, trynius, vanilinį cukrų, citrinos rūgštelę
  3. Skardą išklosime pagrindo tešla
  4. Į vidų supilsime įdarą
  5. 170 laipsnių temperatūra/ 45 minutės
  6. Užbarstyti cukraus pudros ant paviršiaus
Reziumė: pyragas labai švelnus ir tirpstantis burnoje. Nevalgyti šilto – tik sugadinsite pirmąjį įpūdį (dekustavusiųjų nuomone – šiltas jis tiesiog neskanus). Skaniausias palaikytas šaldytuve arba atšaldytas iki kambario temperatūros. DSC07620-002 05-001