Kulinarijos pasaulyje: balti, purūs ir labai saldūs

Kulinarijos pasaulyje: balti, purūs ir labai saldūs

Balti, purūs ir be galo saldūs, kas? Nesudėtinga mįslė, tiesa? O tiems, kas dar tik svarsto, padėsime – kalba eina apie jo didenybę morengus. Sugeba jie ir tortus iškilmingai papuošti, ir smalyžiaus popietę praskaidrinti. Lengvai dingsta nuo vaišių stalo, bet ar taip pat lengvai šie gardumynai ir pagaminami? Tikrai taip, jei morengus kepi tiksliai pagal taisykles! O morengai pasirodo įnoringi... Jiems svarbu tiek mentelės šaltis, tiek plakimo indelio savybės. Todėl prieš gaminant juos, atkreipkite dėmesį:
  • Kiaušiniai turi būti švieži  (įmesti į vandenį, jie turi nugrimzti į dugną).
  • Kiaušinis išsiplaks geriau, jei plaktuvo šluotelė bus pašaldyta šaldymo kameroje (tačiau nepamirškite nusausinti).
  • Plakimo indas turi būti stiklinis arba metalinis (ne plastikinis). Taip pat, gerai išsausintas.
  • Baltymai turi būti šalti ir labai kruopščiai atskirti nuo trynių.
  • Cukrų berti dalimis, iš lėto. Tik tada kitus priedus.
  • Plakti pradėkite nuo žemiausio greičio. Palaipsniui jį didinkite.
  • Gerai išplakti baltymai turi blizgėti, būti standūs.
  • Tinkamas produktų santikis: 1 baltymas – 50g cukraus pudros.
  • Morengus reikia valandą džiovinti iki 120 laipsnių įkaitintoje, šiek tiek pravertoje orkaitėje.
  • Gerai iškepę morengai turi atšokti nuo skardos.
Belieka išmėginti! file41903639_80a2e8ea