Prancūziškas desertas macarons ir jų gamybos subtilybės

Prancūziškas desertas macarons ir jų gamybos subtilybės

Macarons - prancūziškas džiaugsmas - burnoje tirpstantys spalvoti migdoliniai-morenginiai sausainiukai su gardžiu pertepimu. Kiekviena šalis pasižymi savotiškais makarons - korėjoje vadinami makarong ir populiarūs žaliosios arbatos skonio, Japonijoje vietoj migdolų miltų naudojamas lazdyno riešutų.. Tačiau niekas negali prilygti tikriems Prancūziškiems macarons. Norėtumėte paragauti ir Jūs? Tai visai nesunku, ir patikiname, į Paryžių skristi tikrai nereikės...

Sklando gandai, kad macarons gaminimo procesas baisiai sudėtingas ir toks darbas - tik patyrusiam konditeriui.. Mitas, užtenka žinoti kelias pagrindines taisykles ir rimtai susikaupti, nes tikslumas čia griežia svarbiausiu smuiku...

  • Baltymai turi būti pasendinti. Nusprendę gaminti sausainukus, iš anksto atsiskirkite baltymus nuo trynių, apdengę maistinę plevele padėkite 24-48 valandoms į šaldytuvą. Tačiau nepamirškite jų išimti porą valandų prieš gaminimą. Baltymai turi būti kambario temperatūros.
  • Migdolų miltūs malkitės patys. Žinoma, jei tik yra galimybė. O miltus reikėtų malti taip - į virtuvinį kombainą sudėti 110 gramų migdolų ir 200 gramų miltelinio cukraus. Miltus išsijoti, tam kad neliktų gumuliukų.

O dabar kepam! Reikės:

  • Baltymų - 100g
  • Cukraus - 50g
  • Migdolų miltų (kaip pasigaminti viršuj)
  • Birių maistinių dažų/kakavos

Gaminimas:

  1. Kiaušinius išplakti iki putų. Beplakant berti cukrų. Plakti iki standumo.
  2. Į baltiminę masę įmaišyti migdolų miltūs.(jei naudojate maistinius dažus - juos taip pat įdėkite) Maišyti palengva, mentele tešlą kelti nuo dugno į viršų. Tešlą šaukšteliu įdėjus į lėkštę, ji po truputi turi slysti į šalis, būti lygi, be kauburėlių (kuo labiau maišysite - tuo labiau tešla skystės).
  3. Konditeriniu švirkštu išspauskite 3cm skersmens apskritimukus. Valandai palikite apdžiūti kambario temperatūroje.
  4. Kepti 150C temperatūroje 10-12 minučių.
  5. Kai pyragaičiai atauš, pertepti norimo skonio pertepimu.

Baltojo šokolado pertepimas: 90 gramų ištirpinto baltojo šokolado sumaišyti su 2 šaukštais riebios grietinėlės. 10 min. palaikyti šaldytuve, kad lengviau teptusi.

yagodnye-makaron

(pav. iš http://www.vkusnyblog.ru)