Kas tas Chai arba kodėl Indai taip mėgsta arbatą

Kas tas Chai arba kodėl Indai taip mėgsta arbatą

Indai per dieną išgeria 8-10 puodelius arbatos. Nuojauta sako, kad darganai vyraujant už lango, panašūs skaičiai dominuoja ir lietuvaičių statistikose. Aišku, po šitiek kibirų arbatos, visos jos atrodo vienodos ir atlieka tik vieną - "vidinio šildytuvo" - funkciją. Norisi naujovių? Maximinių arbatų nualintam vartotojui, Šefas siūlo gėrimą Chai. Arbatos savybės, latte skonis, argi gali būti geriau? O jei šiek tiek plačiau, Chai - tai Indiška, aštriu prieskoniniu mišiniu pagardinta arbata. Neišsigąskite žodžio "aštru", visą aitrumą kaip mat nuima į Chai gamybos procesą įeinantis karštas pienas. O tai pat, neišsigąskite įmantrių prieskonių, kuriu apstu įvairiuose Chai receptuose. Nebūtina visus juos turėti ir panaudoti, tikri indai nevengia improvizuoti. Todėl pasitelkime fantaziją ir gaminam!

Chai reikės (4 puodeliam):

  • Vandens - 2 stiklinės
  • Pieno - 3 stiklinės
  • Juodosios arbatos - 3 a.š.

Prieskoniai:

  • Cinamono - 3 lazdelių/ maltų prieskonių
  • Juodųjų pipirų - 40 grūdelių
  • Kardamono grūdelių - 6 vnt,
  • Imbiero šaknies - 1 v.š.
  • Gvazdikėlių - 4
  • Anyžiaus sėklos(6) arba žvaigždinio anyžiaus
  • Cukraus - 4 a.š.
DSC_0913

Kaip gaminti?

1) Užvirti vandenį ir sudėti visus prieskonius; 2) Minutėlę palaukti kol vanduo vėl užvirs ir sudėti juodąją arbatą, cukrų; 3) Vandeniui vėl užvirus, supilti pieną. Porą minučių pavirti; 4) Arbatą nukošti ir išpilstyti į puodelius; 5) Viršų galima apibarstyti cinamonu. Taigi kodėl indai taip mėgsta arbatą? Atsakymas aiškus - kas gi nemėgtų arbatos, kurios skonis kaip latte, bet nėra kavos, todėl gali gerti kiek širdis geidžia. Skanaus!   pumpkin-eggnog-chai-one-w-name (pav. iš - http://www.a-kitchen-addiction.com,http://thehathicooks.blogspot.com)