Kas tas Chai arba kodėl Indai taip mėgsta arbatą
Indai per dieną išgeria 8-10 puodelius arbatos. Nuojauta sako, kad darganai vyraujant už lango, panašūs skaičiai dominuoja ir lietuvaičių statistikose. Aišku, po šitiek kibirų arbatos, visos jos atrodo vienodos ir atlieka tik vieną - "vidinio šildytuvo" - funkciją. Norisi naujovių? Maximinių arbatų nualintam vartotojui, Šefas siūlo gėrimą Chai. Arbatos savybės, latte skonis, argi gali būti geriau?
O jei šiek tiek plačiau, Chai - tai Indiška, aštriu prieskoniniu mišiniu pagardinta arbata. Neišsigąskite žodžio "aštru", visą aitrumą kaip mat nuima į Chai gamybos procesą įeinantis karštas pienas. O tai pat, neišsigąskite įmantrių prieskonių, kuriu apstu įvairiuose Chai receptuose. Nebūtina visus juos turėti ir panaudoti, tikri indai nevengia improvizuoti. Todėl pasitelkime fantaziją ir gaminam!
Chai reikės (4 puodeliam):
- Vandens - 2 stiklinės
- Pieno - 3 stiklinės
- Juodosios arbatos - 3 a.š.
Prieskoniai:
- Cinamono - 3 lazdelių/ maltų prieskonių
- Juodųjų pipirų - 40 grūdelių
- Kardamono grūdelių - 6 vnt,
- Imbiero šaknies - 1 v.š.
- Gvazdikėlių - 4
- Anyžiaus sėklos(6) arba žvaigždinio anyžiaus
- Cukraus - 4 a.š.