Maltinukai be mėsos - išsigelbėjimas ir sveikuoliui, ir taupuoliui

Maltinukai be mėsos - išsigelbėjimas ir sveikuoliui, ir taupuoliui

Ne vienas, parduotuvėje aplankęs mėsos skyrių, aikteli. Su tokiomis kainomis tikra mėsa tampa delikatesu, o ką tuomet valgyti paprastam žmogui? Šioje vietoje ŠR receptai siūlo  suktis iš padėties išradingai... Maltinukai be mėsos - tai, kas skoniu neatsilieka, o ir piniginės neskaudina. O rinktis tikrai yra iš ko: 1. Avinžirnių maltinukai Reikia:
  • Avinžirnių - 400g
  • Linų sėmenų - 4 v.š.
  • Brandinto sūrio - 100g
  • Miltų - 125g
  • Svogūno - puse
  • Krapų - 2 v.š.
  • Kario - 2š.
  • Druskos
  • Aliejaus - kepimui
Avinžirnius išvirti pagal nurodymus. Į atvėsusių avinžirnių masę sudėti visus ingridientus (didesnius - smulkiai supjaustyti). Šlapiomis rankomis formuokite maltinukus ir kepkite įkaitintame aliejuje. Iškepus, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. f0b46357cf0d0b78ae95c470c9a3b9c0 2. Moliūgų maltinukai Reikės:
  • Moliūgo - 600g
  • Bulvių - 350g
  • Petražolių - ryšelis
  • Kiaušinio tryniai - 4
  • Miltų - 250g
  • Muskato - žiupsnelis
  • Druskos, pipirų
Sutarkuoti moliūgą ir sumaišyti su išvirtomis sutrintomis bulvėmis. Kiaušinio trynius išplakti. Visas dalis sumaišyti su miltais. Pagardinti prieskoniais ir formuoti maltinukus. Kepti aliejuje, iškeptus nusausinti. 2bae69dfb491fd7afacdf632bba6c8fd 3. Ir paskutiniai, bet tikrai ne blogiausi - grybų maltinukai Jų gamyba kone paprasčiausia iš visų minėtų maltinukų, o šį procesą jau aprašė ŠR narė Rima... (Receptas - /grybu-maltinukai) 1038_Gryb_maltinukai Kaip jau tikriausiai supratote, bemėsių maltinukų gamyboje fantazijai ribų nėra ir šiek tiek pasipraktikavę su visiems gerai žinomais receptais, nesunkiai galėsite pasigaminti ir savąją maltinukų versiją. Tad nesivaržykite, mėginkite ir mėgaukitės skaniais, nebrangiais ir, kas svarbiausia, sveikais maltinukais. Skanaus!