
Maltinukai be mėsos - išsigelbėjimas ir sveikuoliui, ir taupuoliui
Ne vienas, parduotuvėje aplankęs mėsos skyrių, aikteli. Su tokiomis kainomis tikra mėsa tampa delikatesu, o ką tuomet valgyti paprastam žmogui? Šioje vietoje ŠR receptai siūlo suktis iš padėties išradingai... Maltinukai be mėsos - tai, kas skoniu neatsilieka, o ir piniginės neskaudina.
O rinktis tikrai yra iš ko:
1. Avinžirnių maltinukai
Reikia:
2. Moliūgų maltinukai
Reikės:
3. Ir paskutiniai, bet tikrai ne blogiausi - grybų maltinukai
Jų gamyba kone paprasčiausia iš visų minėtų maltinukų, o šį procesą jau aprašė ŠR narė Rima... (Receptas - /grybu-maltinukai)
Kaip jau tikriausiai supratote, bemėsių maltinukų gamyboje fantazijai ribų nėra ir šiek tiek pasipraktikavę su visiems gerai žinomais receptais, nesunkiai galėsite pasigaminti ir savąją maltinukų versiją. Tad nesivaržykite, mėginkite ir mėgaukitės skaniais, nebrangiais ir, kas svarbiausia, sveikais maltinukais.
Skanaus!
- Avinžirnių - 400g
- Linų sėmenų - 4 v.š.
- Brandinto sūrio - 100g
- Miltų - 125g
- Svogūno - puse
- Krapų - 2 v.š.
- Kario - 2š.
- Druskos
- Aliejaus - kepimui

- Moliūgo - 600g
- Bulvių - 350g
- Petražolių - ryšelis
- Kiaušinio tryniai - 4
- Miltų - 250g
- Muskato - žiupsnelis
- Druskos, pipirų

