Kulinarinė kelionė į Gruziją arba sekmadienio rytą valgom Chačiapuri

Kulinarinė kelionė į Gruziją arba sekmadienio rytą valgom Chačiapuri

Kuris dienos patiekalas gali būti geriau už pusryčius? Juk prie pusryčių stalo galime visiškai savęs neriboti! (net dietologai tikina, kad pusryčiai turi būti sotūs). Bet sekmadienio pusryčiai,  jie patys mieliausi... Nereikia į darbą ir dar visa puiki laisva diena prieš akis. Ir kas smagiausia, turi marias laiko eksperimentavimams virtuvėje! Žinai, kad tądien prie stalo auditorija pati didžiausia ir širdies gilumoje savimeilė sako, kad tai pats geriausias metas sulaukti pripažinimo ir būti įvertintam...

Šį saulėtą sekmadienio rytą pradėsime Gruzijoje, kepsime tradicinį gruzinišką blyną  - Chačiapuri (taip taip, kas gi kitas, jei ne blynai, turi didžiausią teisę pradėti sekmadienio pusryčių rubriką). Buitiškai tariant, Chačiapuri – tai didelis  blynas, kurio viduje - įvairių sūrių, česnakų ir žalumynų įdaras. Šis, burnoje tirpstantis skanėstas – puikus būdas nustebinti prie pusryčių stalo susirinkusią šeimą. Kaip jį gaminti? Chačiapuri, kaip ir dauguma patiekalų, turi daugybę variacijų. Tačiau šį kartą remsimės, kiek sulietuvintu, „Šefo receptų“ narės Beatos B.. variantu. Pagaminimo procesas tikrai paprastas. Tešlai - sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską, kiaušinį ir kefyrą, kad gautusi tąsi ir nekieta tešla. Tuo tarpu, įdarui – sumaišyti sūrį, kiaušinį, išlydytą sviestą, žalumynus (krapus, petražoles), išspaustą česnaką, druską. O tiksliau viską rasite čia. Skanaus Jums sekmadienio ryto!

Chačiapuri