Gruziniškas sūrio pyragas „chačapuri“
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Ingredientai
- Kefyras Pagal skonį
- Kiaušiniai 1 g
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Cukrus 1 vnt
- Soda 1 vnt
- Miltai 4 stiklinė (-ės)
- Fermentinis sūris 500 g
Eiga
- Brinzą ar fermentinį sūrį rupiai sutarkuokite.
- Miltus išsijokite ir sumaišykite su soda.
- Į dubenį suberkite miltus, viduryje padarykite duobutę, įpilkite į ją kefyrą, augalinį aliejų, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, cukraus.
- Suminkykite elastingą tešlą ir padėkite valandai į šaldytuvą.
- Tešlą padalinkite į keturias dalis ir kiekvieną jų plonai iškočiokite.
- Į iškočiotų lakštų vidurį sudėkite po ketvirtadalį sūrio (įdaro turi būti daug), kraštus pakelkite, užlenkite ir sulipdykite viduryje, kruopščiai užspauskite sujungimų vietas.
- Įdaras turi atsidurti kiekvieno papločio viduryje.
- Apverskite paploti sujungimo vieta į apačią ir pakočiokite kočėlu.
- Įkaitinkite didelę keptuvę su aliejumi ir kepkite po vieną paplotį iš abiejų pusių (jeigu tešla kepama išsipučia, jos paviršių reikia pradurti).
- Iškeptus pyragus patepkite sviestu ir patiekite karštus.
- Pastaba: sūrio įdarą galima pagardinti smulkiai kapotomis prieskoninėmis žolėmis.