Kai netikėtai užklumpa svečiai: Populiariausių užtepų receptai

Kai netikėtai užklumpa svečiai: Populiariausių užtepų receptai

Būna visiems, kad svečiai užklumpa netikėtai. Tada, kaip visuomet, šeiminininkės greitu žingsniu skuodžia į virtuvę tepti sumuštinių. Su dešra ir agurku, sūriu ir pomidoru... O juk tai iki gyvo kaulo įgrisę deriniai ne svečiams, bet ir pačioms šeimininkėms. Kas blogiausia - tokią akimirką tikrai nėra laiko ieškoti ir bandyti naujų sumuštinių receptų. Todėl siūlome Jums paruoštukę, kuri visada pravers užklupus svečiams... Užtepėlės:
  • Skumbrės: Susmulkintą skumbrę bei marinuotus agurkėlius sumaišyti su lydytu varškės sūreliu. Pagardinti druska, pipirais, norimais prieskoniais.
  • Varškės-graikinių riešutų: varškę ištrinti su trupučiu sviesto ir sumaišyti su šiek tiek pasmulkintais graikiniais riešutais. Pagardinti prieskoniais.
  • Saulėje džiovintų pomidorų: Sudėti į trintuvę 100g saulėje džiovintų pomidorų, 8 alyvuoges, mažą smulkiai tarkuotą morką, vieną česnako skiltelę, šaukštelį kedrinių pinijų, džiovinto baziliko. Viską sutrinti. Pagardinti druska, pipirais, cukrumi.
  • Virtų kiaušinių: Susmulkintus virtus kiaušinius sumaišyti su smulkiai tarkuotu fermentiniu sūriu, išspaustu česnaku ir majonezu.
  • Mėlynojo sūrio: 100g pelėsinio sūrio sumaišyti su 50g sviesto (virtuviniu kombainu). Įmaišyti 3 šaukštus portveino ir saujelę smulkintų graikinių riešutų.
  • Morkų: Smulkiai tarkuotas morkas sumaišyti su smulkiai tarkuotu fermentiniu sūriu, smulkinta daktariška dešra, išspaustu česnaku ir majonezu.
  • Menkės: Sumaišyti smulkiai pjaustytą menkę su smulkintais kiaušiniais, smulkiai pjaustytais raugintais agurkėliais ir svogūnais, koncervuotais žirneliais bei majonezu.
  • Krabų lazdelių: Smulkiai pjaustytas krabų lazdeles sumaišyti su česnakais, majonezu ir varške pagal skonį.
  • Saldus: Maskarponės sūrį sumaišyti su miltiniu cukrumi ir šaldytomis uogomis. (rekomenduojama patiekti su sausainiais "Damų piršteliai")
  • Tuno: Tuną sumaišyti su lydytu varškės sūreliu, saulėje džiovintais pomidorais, kaparėliais, juodosiomis alyvuogėmis ir majonezu.
  • Lašišos: 200g varškės sumaišyti su 100g lašišos, grūstu česnaku, 50g lydyto varškės sūrelio ir prieskoniais.
  • Avokadų: Avokadą apipilkite pusės citrinos sultimis ir sumaišykite su puse smulkinto svogūno. Viską suplakite iki vientisos masės blenderiu ar virtuviniu kombainu. Pagardinkite prieskoniais.
  • Tuno-avokado: 180g tuno sumaišyti su avokadu ir majonezu. Sutrinti blenderiu iki vientisos masės. Pagardinti prieskoniais.
  • Obuolių - varškės: varškę sumaišyti su grietine, įlašinti citrinos sulčių, sudėti tarkuotus obuolius ir pagardinti cukrumi ar medumi.
Pagrindas:
  • Prie užtepėlių dažniausiai pateikiama itališka duonelė, prancūziškas batonas ar trapūs sausainiai.
  • Patariame prieš pateikiant duonelę, ją trumpai pakepinti sausoje keptuvėje ar paskrudinti orkaitėje.
  • Itališką duonelę galima patiekti ir kitaip: paskrudinti orkaitėje, įtrinti česnaku, apšlakstyti alyvuogiu aliejumi, pagardinti druska ar kitais prieskoniais.
Ir viso šito Jums pilnai užteks, kad nelauktus svečius pasitiktumėte be baimės. O ir virtuvėje nebeteks vargti tepant kiekvieną sumušti atskirai. Užteks patiekti duonelę, porą užtepų, o kiek ir ko teptis leiskite nuspręsti pačiam svečiui! IMG_7922   (pav. iš http://funnyloveblog.com)