Vištų sparneliai, kepti aluje

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Už lango spaudžia šaltukas, tačiau namuose galite išsikepti sparnelius, kurie kvepės tikra vasara ir primins dienas, kuomet kepdavo šašlykus kieme ar kur gamtoje! Sparneliai tinka visiems mėgstantiems tiek alų, tiek pavalgyti!

Ingredientai

  • Vištų sparneliai 8 vnt
  • Morkos 2 vnt
  • Česnakas 3 skiltelė (-ės)
  • Alus 500 ml
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Juodieji pipirai 1 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Sparnelius įtrinkite susmulkintu česnaku, druska, pipirais ir palikite 1 val. pastovėti uždengtame inde.
  2. Morkas nuskuskite, supjaustykite griežinėliais ir jais išklokite skardos dugną. Ant morkų sudėkite vištų sparnelius ir užpilkite alumi.
  3. Kepkite 200°-230°C temperatūros orkaitėje maždaug valandą. Kas 15 min. sparnelius palaistykite susidariusiomis sultimis. Prie vištų sparnelių patiekite bulvių košę ir alų.

Panašūs receptai