Vištienos vyniotinis
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Tai ne šiaip vyniotis, o be galo skanus, sultingas vištienos vyniotinis. Puikus tiek šaltas, tiek šiltas.
Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt
- Sūris 100 g
- Majonezas 100 g
- Manų kruopos 1 šaukštas (-ai)
- Malta vištiena 300 g
- Svogūnai 2 vnt
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
Eiga
- Omleto ruošimas: sūrį sutarkuoti ir dėti į tą patį dubenį kartu su kiaušiniais, majonezu, manų kruopomis. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės . Leisti manams truputi pabrinkti.
- Įdaro gamyba: 1. Svogūną supjaustyti ir apkepinti įkaitintoje keptuvėje,kol taps permatomi, tada susmulkinti smulkintuvu;2. Maltą vištieną, susmulkintus svogūnus sudėti į tą patį dubenį, įberti druskos, pipirų ir gerai išmaišyti;
- Vyniotinio ruošimas: 1. Ant aliejumi patepto kepimo popieriaus tolygiai paskirstyti paruoštą vištienos įdarą. Ant viršaus užpilti omleto tešlą;2. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol lengvai paruduos. Tada faršą tolygiai paskirstyti ant viso omleto ir susukti vyniotinį ir apsukti folija. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 min. 3. Kai iškeps leisti folijoje atvėsti, kad į vyniotinį susigertų sultinys; 4. Atvėsus galima valgyti tiek šiltą, tiek šaltą.