Vištienos lazdelės su padažu

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Visai nesudėtingas, tačiau gardus patiekalas vištienos mėgėjams.

Ingredientai

  • Vištienos krūtinėlė 400 g
  • Grietinė 5 šaukštas (-ai)
  • Majonezas 1 šaukštas (-ai)
  • Česnakas 2 skiltelė (-ės)
  • Kiaušiniai 4 vnt
  • Citrina 1 vnt
  • Aliejus 300 ml
  • Džiuvesėliai 250 g
  • Druska 1.5 arb. šaukštelis (-iai)
  • Pipirai 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Petražolės 50 g
  • Krapai 50 g

Eiga

  1. Pirmiausia marinuojame vištieną. Krūtinėles išdalijame po ketvirtį ir kaip išmanydami ploniau išmušame vištieną. Galime pasitelkti kepimo popierių į pagalbą, kad mažiau suplyštų mušama, o jeigu kiek ir paplyš – nieko tokio, eigoje tai pataisoma. Susmulkiname žiupsnį krapų ir petražolių. Vištieną apšlakstome maždaug pusės citrinos sultimis, pabarstome druska, įtriname žoleles bei visai nedaug - iš vienos pusės – pabarstome pipirais. Paliekame pasimarinuoti, kol ruošimės visa kita.
  2. Pasiruošiame padažą. Pakepiname smulkintą česnaką, jį sumaišome su grietine ir majonezu, dedame smulkintų krapų bei petražolių, įspaudžiame maždaug ketvirčio citrinos sulčių – viską gerai išmaišę paliekame pabūti.
  3. Išplakame kiaušinius, pasiruošiame džiūvėsėlių trupinukus – šiuos dedame į didesnę lėkštę, kad būtų patogu apvolioti vištieną.
  4. Suformuojame vištienos lazdeles. Susukame išmuštą mėsą į ritinėlius, šiek tiek suspaudžiame. Merkiame kiekvieną lazdelę į kiaušinio plakinį, tada į džiūvėsėlius (dar paspaudome, kad būtų tvirtesnės). Kartojame tą patį antrą kartą.
  5. Kepame lazdeles įkaitintame aliejuje, kol gražiai paskrus.
  6. Patiekiame su padažu. Skaniausia – dar šiltos :)

Panašūs receptai