Vištienos lazdelės su padažu
Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 28, 2017
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Visai nesudėtingas, tačiau gardus patiekalas vištienos mėgėjams.
Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 400 g
- Grietinė 5 šaukštas (-ai)
- Majonezas 1 šaukštas (-ai)
- Česnakas 2 skiltelė (-ės)
- Kiaušiniai 4 vnt
- Citrina 1 vnt
- Aliejus 300 ml
- Džiuvesėliai 250 g
- Druska 1.5 arb. šaukštelis (-iai)
- Pipirai 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
- Petražolės 50 g
- Krapai 50 g
Eiga
- Pirmiausia marinuojame vištieną. Krūtinėles išdalijame po ketvirtį ir kaip išmanydami ploniau išmušame vištieną. Galime pasitelkti kepimo popierių į pagalbą, kad mažiau suplyštų mušama, o jeigu kiek ir paplyš – nieko tokio, eigoje tai pataisoma. Susmulkiname žiupsnį krapų ir petražolių. Vištieną apšlakstome maždaug pusės citrinos sultimis, pabarstome druska, įtriname žoleles bei visai nedaug - iš vienos pusės – pabarstome pipirais. Paliekame pasimarinuoti, kol ruošimės visa kita.
- Pasiruošiame padažą. Pakepiname smulkintą česnaką, jį sumaišome su grietine ir majonezu, dedame smulkintų krapų bei petražolių, įspaudžiame maždaug ketvirčio citrinos sulčių – viską gerai išmaišę paliekame pabūti.
- Išplakame kiaušinius, pasiruošiame džiūvėsėlių trupinukus – šiuos dedame į didesnę lėkštę, kad būtų patogu apvolioti vištieną.
- Suformuojame vištienos lazdeles. Susukame išmuštą mėsą į ritinėlius, šiek tiek suspaudžiame. Merkiame kiekvieną lazdelę į kiaušinio plakinį, tada į džiūvėsėlius (dar paspaudome, kad būtų tvirtesnės). Kartojame tą patį antrą kartą.
- Kepame lazdeles įkaitintame aliejuje, kol gražiai paskrus.
- Patiekiame su padažu. Skaniausia – dar šiltos :)