Vištienos kepenėlių paštetas
Šefo receptai
Įkėlė: Bal 9, 2019
#velykųpatiekalai #mėsospatiekalai #užkandžiai #vištienospatiekalai #gimtadieniopatiekalai #paštetas
Porcijos:
8 porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
4 val.
Vištienos kepenėlių paštetas, pagamintas namuose. Baziliko lapeliai, brendis ir šiek tiek kavos - atrodytų, skamba keistai šiame recepte, tačiau būtent tai suteikia išskirtinį skonį šiam paštetui.
Ingredientai
- Vištienos kepenėlės 450 g
- Pienas 450 ml
- Saulėgrąžų aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Bazilikų lapeliai Pagal skonį
- Stipri kava 2 šaukštas (-ai)
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
- Brendis 50 ml
- Sviestas 200 g
Eiga
- Kepenėles užpilame šaltu pienu ir užmerkiame 2 valandoms.
- Piene išmirkytas kepenėles nusausiname, apipjaustome nereikalingus mėsos gabaliukus ir jungiamuosius audinius.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame kepenėles (apie 6-8 minutes). Kepenėlių išorė turėtų būti apkepusi, vidus - švelniai rausvas.
- Ant bebaigiančių kepti kepenėlių supilame brendį ir kavą. Nukeliame nuo ugnies ir dar karštas susmulkiname maisto smulkintuvu.
- Suberiame smulkintus bazilikų lapelius. Sudedame sviestą ir gerai viską išmaišome, kad ištirptų sviestas. Jeigu norite, galima kiek pakepinti orkaitėje.
- Pagamintą paštetą supilstome į indelius. Ant viršaus užpilame šiek tiek lydyto sviesto, kad paštetas neišdžiūtų. Dedame valandai į šaldytuvą, kad sustingtų.
- Tepame ant duonos ar kepto batono riekių ir mėgaujamės.
- Skanaus:)