Vištienos ir ananasų iešmeliai
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Paprastas receptas tinkantis tiek pietums, tiek užkandžiams.
Ingredientai
- Ananasų sultys 1 stiklinė (-ės)
- Rudasis cukrus 70 g
- Ananasas 1 kg
- Vištienos krūtinėlė 1 kg
- Sojos padažas 50 ml
Eiga
- Keptuvėje pakaitinkite ananasų sultis, sojos padažą, cukrų. Kaitinkite iki kol ims vos burbuliuoti ir tada iškart nuimkite nuo ugnies, palikite šiek tiek atvėsti.
- Vištieną supjaustyti nedideliais gabalėliais ir sudėti į marinatą pusvalandžiui. Geriausia laikyti šaldytuve.
- Ant medinių iešmelių, pamirkytų vandenyje, paeiliui suverti vištieną ir ananasus (ananasą galima naudoti tiek šviežią, tiek konservuotą).
- Kepti maždaug 200 laipsnių orkaitėje kol viskas apskrus. Taip pat galima kepti ir grilyje.
- Valgyti skanu tiek šiltus, tiek atvėsusius!