Virtas sūris piemenukui
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Varškė 1 kg
- Sviestas Pagal skonį
- Kiaušinio trynys 4 vnt
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Kmynai Pagal skonį
Eiga
- Į šviežią varškę suberti nuplikytus kmynus, druską ir 1 dieną palaikyti šiltai, uždengtame dubenyje. Po to varškę sukrėsti emaliuotą puodą arba dubenį, supilti tirpintą sviestą ir maišyti mediniu šaukštu, kol pasidarys vientisa masė.
- Pravėsinus iki 70◦C temperatūros, sudėti su druska ištrintus trynius ir intensyviai sukant, sujungti. Vienalytę masę sukrėsti į sudrėkintą sūrmaišį ir pakabinti, kad pravėstų. Pravėsusį sūrį suspausti spaustuvuose. Jų neturint, masę sukrėsti į ponai riebalais išteptą formą ir apie parą palaikyti vėsiai.
- Atvėsusį ir sutvirtėjusį sūrį išversti ant lentelės ar pailgo pusdubenio ir patiekti bandą parginusiam piemenukui.