Virtas sūris piemenukui

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Varškė 1 kg
  • Sviestas Pagal skonį
  • Kiaušinio trynys 4 vnt
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kmynai Pagal skonį

Eiga

  1. Į šviežią varškę suberti nuplikytus kmynus, druską ir 1 dieną palaikyti šiltai, uždengtame dubenyje. Po to varškę sukrėsti emaliuotą puodą arba dubenį, supilti tirpintą sviestą ir maišyti mediniu šaukštu, kol pasidarys vientisa masė.
  2. Pravėsinus iki 70◦C temperatūros, sudėti su druska ištrintus trynius ir intensyviai sukant, sujungti. Vienalytę masę sukrėsti į sudrėkintą sūrmaišį ir pakabinti, kad pravėstų. Pravėsusį sūrį suspausti spaustuvuose. Jų neturint, masę sukrėsti į ponai riebalais išteptą formą ir apie parą palaikyti vėsiai.
  3. Atvėsusį ir sutvirtėjusį sūrį išversti ant lentelės ar pailgo pusdubenio ir patiekti bandą parginusiam piemenukui.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!