Virtas sūris

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 29, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Pienas 2 l
  • Varškė 1 kg
  • Sviestas 2 šaukštas (-ai)
  • Grietinė 4 šaukštas (-ai)
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Kmynai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Varškę sudėti į verdantį pieną ir maišant pakaitinti, kol susidaro išrūgos. Tada viską supilti į trikampio formos sūrmaišį ir pakabinti, kad nuvarvėtų išrūgos.
  2. Gautą varškės masę ištrini per sietelį. Sudėjus į didelį puodą, į varškę įmušti kiaušinius, supilti grietinę, ištirpintą sviestą, druską, nuplikytus kmynus ir ant nestiprios kaitros pastoviai maišant šildyti, kol pasidaro vientisa, elastinga masė.
  3. Karštą masę supilti į išrūgomis suvilgytą sūrmaišį, nestipriai paslėgti ir 5-6 valandas palaikyti vėsioje vietoje.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!