Virtas sūris
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Pienas 2 l
- Varškė 1 kg
- Sviestas 2 šaukštas (-ai)
- Grietinė 4 šaukštas (-ai)
- Kiaušiniai 2 vnt
- Kmynai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Varškę sudėti į verdantį pieną ir maišant pakaitinti, kol susidaro išrūgos. Tada viską supilti į trikampio formos sūrmaišį ir pakabinti, kad nuvarvėtų išrūgos.
- Gautą varškės masę ištrini per sietelį. Sudėjus į didelį puodą, į varškę įmušti kiaušinius, supilti grietinę, ištirpintą sviestą, druską, nuplikytus kmynus ir ant nestiprios kaitros pastoviai maišant šildyti, kol pasidaro vientisa, elastinga masė.
- Karštą masę supilti į išrūgomis suvilgytą sūrmaišį, nestipriai paslėgti ir 5-6 valandas palaikyti vėsioje vietoje.