Varškės užkandis su lašiša
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Varškės užkandis su lašiša
Ingredientai
- Varškė 300 ml
- Grietinėlė 300 ml
- Pomidorai 2 vnt
- Lašišos filė 200 g
- Želatina 1 šaukštas (-ai)
Eiga
- Lašišą ir pomidorus supjaustyti kubeliais, susmulkinti žalumynus. Želatiną užpilti puse stiklinės verdančio vandens ir ištirpinti. Grietinėlę išplakti su varške, į šį plakinį sudėti visus kitus produktus. Gerai išmaišyti.
- Formą plonai patepti aliejumi. Į formą dėti sluoksnį gautos masės (~1,5 cm), ant viršaus dėti vieną prie kitos plonai atpjautas batono riekeles, ant viršaus - vėl varškės masę ir batono riekeles. Galima daryti tik du sluoksnius, bet storesnius.
- Jei skubate, padėkite pusvalandžiui į šaldiklį. Jei neskubate, dėkite į šaldytuvą ir palikite per naktį. Pjauti aštriu peiliu.