Varškės užkandis su lašiša

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Varškės užkandis su lašiša 

Ingredientai

  • Varškė 300 ml
  • Grietinėlė 300 ml
  • Pomidorai 2 vnt
  • Lašišos filė 200 g
  • Želatina 1 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Lašišą ir pomidorus supjaustyti kubeliais, susmulkinti žalumynus. Želatiną užpilti puse stiklinės verdančio vandens ir ištirpinti. Grietinėlę išplakti su varške, į šį plakinį sudėti visus kitus produktus. Gerai išmaišyti.
  2. Formą plonai patepti aliejumi. Į formą dėti sluoksnį gautos masės (~1,5 cm), ant viršaus dėti vieną prie kitos plonai atpjautas batono riekeles, ant viršaus - vėl varškės masę ir batono riekeles. Galima daryti tik du sluoksnius, bet storesnius.
  3. Jei skubate, padėkite pusvalandžiui į šaldiklį. Jei neskubate, dėkite į šaldytuvą ir palikite per naktį. Pjauti aštriu peiliu.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!