Meksikietiški skoniai jūsų namuose - tortilijos
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Gardžios meksikietiškos tortilijos – puikus iškylų užkandis. Pasidarykite kelias tortilijas ir keliaukite iškylauti į gamtą gaudyti saulės spindulių!
Ingredientai
- Tortilijos 1 pakuotė (-ės)
- Kumpis, vištiena arba faršas 200 g
- Agurkai 2 vnt
- Pomidorai 2 vnt
- Fermentinis sūris 150 g
- Pomidorų padažas 4 šaukštas (-ai)
- Čili pipirai Pagal skonį
- Česnakinė druska Pagal skonį
- Svogūnas arba svogūno pudra Pagal skonį
- Virtos pupelės 100 g
- Kukurūzai 100 g
Eiga
- Virtą kumpį, marinuotus agurkėlius, pomidorus supjaustykite.
- Fermentinį sūrį sutarkuokite burokine tarka, išvirkite pupeles.
- Jeigu ketinate gaminti su faršu ar vištiena pirmiausia jį pakepinkite keptuvėje, paprieskoniuokite.
- Į įkaitintą keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus. Padėkite tortilijos lakštą, ant kurio sudėkite kumpį/iškepusį faršą ar vištieną, agurkėlius, pomidorus, pupeles, kukurūzus ir sūrį.
- Pabarstyti česnakinės druskos, čili pipiriukų ir kitų mėgstamų prieskonių. Visą masę uždenkite kitu tortilijos lakštu.
- Kai apatinis tortilijos lakštas gražiai apkeps, greit "blyną" apversti, kad neiškristų įdaras.
- Dar truputį pakepkite, kol apskrus ir kitas lakštas. Iškepusį "blyną" padalinkite į keturias dalis.
- Pateikti su salotų lapais ir pomidorų padažu.
- Skanaus!