Kibinai
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Miltai 800 g
- Margarinas 225 g
- Kiaušiniai 2 vnt
- Grietinė 100 g
- Kiauliena 500 g
- Svogūnas 2 vnt
- Kiaušinio trynys 1 vnt
Eiga
- Pirmiausiai paruošiama tešla. Į indą suberti miltus, druską, sudėti gabaliukais supjaustytą margariną. Margariną sumaišyti su miltais, kad gautųsi trupinėliai. Tuomet įmušti kiaušinius, įdėti grietinę. Išminkyti tešlą. Tešlą įdėti į indą, uždengti ir maždaug 30 min. pastatyti į šaldytuvą. Kol tešla ilsisi šaldytuve, paruošiamas įdaras.
- Mėsą ir svogūnus smulkiai supjaustyti, įdėti mažais gabaliukais supjaustytą margariną, įberti druskos, pipirų, įpilti šlakelį vandens, išmaišyti.
- Tešlą padalinti į lygias dalis (iš nurodyto produktų kiekio turėtų gautis 16 kibinų). Iš kiekvienos dalies iškočioti nestorus tešlos blynus, ant kurių uždėti po gerą šaukštą įdaro. Užspausti tešlos kraštelius, suformuojant pynutę.
- Kibinus sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, sutepti kiaušinio trynio ir vandens plakiniu. Kepti 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.