Kibinai

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 30, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Miltai 800 g
  • Margarinas 225 g
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Grietinė 100 g
  • Kiauliena 500 g
  • Svogūnas 2 vnt
  • Kiaušinio trynys 1 vnt

Eiga

  1. Pirmiausiai paruošiama tešla. Į indą suberti miltus, druską, sudėti gabaliukais supjaustytą margariną. Margariną sumaišyti su miltais, kad gautųsi trupinėliai. Tuomet įmušti kiaušinius, įdėti grietinę. Išminkyti tešlą. Tešlą įdėti į indą, uždengti ir maždaug 30 min. pastatyti į šaldytuvą. Kol tešla ilsisi šaldytuve, paruošiamas įdaras.
  2. Mėsą ir svogūnus smulkiai supjaustyti, įdėti mažais gabaliukais supjaustytą margariną, įberti druskos, pipirų, įpilti šlakelį vandens, išmaišyti.
  3. Tešlą padalinti į lygias dalis (iš nurodyto produktų kiekio turėtų gautis 16 kibinų). Iš kiekvienos dalies iškočioti nestorus tešlos blynus, ant kurių uždėti po gerą šaukštą įdaro. Užspausti tešlos kraštelius, suformuojant pynutę.
  4. Kibinus sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, sutepti kiaušinio trynio ir vandens plakiniu. Kepti 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!