Užkandinis morkų vyniotinis
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Užkandinis morkų vyniotinis
Ingredientai
- Morkos 500 g
- Sviestas 1 šaukštas (-ai)
- Kiaušiniai 4 vnt
- Varškė 2 pakuotė (-ės)
- Grietinė 4 šaukštas (-ai)
- Vištienos krūtinėlė 1 vnt
- Česnakas 2 skiltelė (-ės)
- Pistacijos 50 g
Eiga
- Morkas stambiai sutarkuoti ir trumpai apkepti keptuvėje su sviestu. Atvėsinti. Sudėti kiaušinių trynius, įberti druskos, pipirų. Kiaušinių baltymus išplakti iki standžios masės ir sumaišyti su morkomis. Gautą masę supilti į kepimo popieriumi išklotą stačiakampę formą. Kepti 15 min. 180 C įkaitintoje orkaitėje.
- Iškepusį pagrindą apversti ant kito popieriaus lapo, nuimti popierių ant kurio kepė. Jei popierius labai prilipo, ant viršaus uždėti drėgną rankšluostį - tuomet popierius labai lengvai nusiims. Iškeptą pagrindą atvėsinti.
- Įdarui supjaustyti virtą vištieną, susmulkinti pistacijų riešutus, krapus, česnaką. Viską sudėti į varškę, įdėti grietinę (ar majonezą), įberti druskos ir pipirų pagal skonį. Įdarą gerai išmaišyti ir sutepti morkų pagrindą. Susukti vyniotinį ir pastatyti į šaldytuvą porai valandų. Sustingusį vyniotinį supjaustyt.