Užkandinis morkų vyniotinis

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Užkandinis morkų vyniotinis

Ingredientai

  • Morkos 500 g
  • Sviestas 1 šaukštas (-ai)
  • Kiaušiniai 4 vnt
  • Varškė 2 pakuotė (-ės)
  • Grietinė 4 šaukštas (-ai)
  • Vištienos krūtinėlė 1 vnt
  • Česnakas 2 skiltelė (-ės)
  • Pistacijos 50 g

Eiga

  1. Morkas stambiai sutarkuoti ir trumpai apkepti keptuvėje su sviestu. Atvėsinti. Sudėti kiaušinių trynius, įberti druskos, pipirų. Kiaušinių baltymus išplakti iki standžios masės ir sumaišyti su morkomis. Gautą masę supilti į kepimo popieriumi išklotą stačiakampę formą. Kepti 15 min. 180 C įkaitintoje orkaitėje.
  2. Iškepusį pagrindą apversti ant kito popieriaus lapo, nuimti popierių ant kurio kepė. Jei popierius labai prilipo, ant viršaus uždėti drėgną rankšluostį - tuomet popierius labai lengvai nusiims. Iškeptą pagrindą atvėsinti.
  3. Įdarui supjaustyti virtą vištieną, susmulkinti pistacijų riešutus, krapus, česnaką. Viską sudėti į varškę, įdėti grietinę (ar majonezą), įberti druskos ir pipirų pagal skonį. Įdarą gerai išmaišyti ir sutepti morkų pagrindą. Susukti vyniotinį ir pastatyti į šaldytuvą porai valandų. Sustingusį vyniotinį supjaustyt.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!