Traškios cukinijos juostelės
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Kai turime kalną cukinijų, o nežinome, ką su jomis ir bedaryti..Išbandykte šį paprastą ir labai skanų užkandį:)
Ingredientai
- Miltai 100 g
- Didelis kiaušinis 1 vnt
- Pasukos 160 ml
- Japoniški Panko džiūvėsėliai 240 g
- Aliejus kepimui 6 šaukštas (-ai)
- Druska Pagal skonį
- Malti pipirai Pagal skonį
- Mažos cukinijos 3 vnt
Eiga
- Šiame recepte naudojame mažas cukinijas, nes jų odelė ne tokia kieta. Cukinijų kietą dalį supjaustome 0,5 cm storio juostelėmis (dalies su sėklomis nenaudojame).
- Inde išplakame kiaušinį su pasukomis. Antrame inde pasiruošiame miltus. Trečiame inde sumaišome džiūvėsėlius su 3 šauktais aliejaus, druska ir pipirais.
- Cukinijos juosteles apvoliojame miltuose, tada kiaušinyje, o galiausiai - džiūvėsėliuose.
- Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo skardą patepame aliejumi ir dedame pasikaitinti 5 min. Ant karštos skardos sudedame cukinijas, kepame apie 20 - 25 min. (po 10 - 15 min. cukinijas apverčiame), kol gražiai paruduos.
- Skanaus:)