Traškios cukinijos juostelės

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Kai turime kalną cukinijų, o nežinome, ką su jomis ir bedaryti..Išbandykte šį paprastą ir labai skanų užkandį:) 

Ingredientai

  • Miltai 100 g
  • Didelis kiaušinis 1 vnt
  • Pasukos 160 ml
  • Japoniški Panko džiūvėsėliai 240 g
  • Aliejus kepimui 6 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį
  • Malti pipirai Pagal skonį
  • Mažos cukinijos 3 vnt

Eiga

  1. Šiame recepte naudojame mažas cukinijas, nes jų odelė ne tokia kieta. Cukinijų kietą dalį supjaustome 0,5 cm storio juostelėmis (dalies su sėklomis nenaudojame).
  2. Inde išplakame kiaušinį su pasukomis. Antrame inde pasiruošiame miltus. Trečiame inde sumaišome džiūvėsėlius su 3 šauktais aliejaus, druska ir pipirais.
  3. Cukinijos juosteles apvoliojame miltuose, tada kiaušinyje, o galiausiai - džiūvėsėliuose.
  4. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo skardą patepame aliejumi ir dedame pasikaitinti 5 min. Ant karštos skardos sudedame cukinijas, kepame apie 20 - 25 min. (po 10 - 15 min. cukinijas apverčiame), kol gražiai paruduos.
  5. Skanaus:)

Panašūs receptai