Traškūs cukinijos griežinėliai su česnakiniu padažu
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Puikus skanėstas su traškia plutele ir gaiviu česnakiniu padažu. Tiks tiek paprastą dieną, tiek ir švientiniam stalui!
Ingredientai
- Mažos cukinijos 2 vnt
- Parmezano sūris 80 g
- Džiuvesėliai 2 stiklinė (-ės)
- Česnako milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Druska 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
- Juodieji pipirai 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
- Karis 1 šaukštas (-ai)
- Kiaušiniai 2 vnt
- Majonezas 2 šaukštas (-ai)
- Graikiškas jogurtas 2 šaukštas (-ai)
- Česnakas 1 stiklinė (-ės)
- Kiti mėgstami žalumynai Pagal skonį
- Citrinos sultys 1 šaukštas (-ai)
- Druska, pipirai Pagal skonį
Eiga
- Cukinijas nuplauname, supjaustome griežinėliais. Sumaišome visus sausus ingredientus su smulkintais žalumynais.
- Orkaitę įkaitiname iki 200ºC. Kepimo skardą apšlakstome aliejumi, paskirstome tolygiai.
- Šakute Išplakame kiaušinius. Merkiame kiekvieną cukinijos griežinėlį į kiaušinio plakinį, tada į džiūvėsėlių-sūrio ir prieskonių masę, dedame į skardą. Naudojam ( raudonąjį karį ).
- Kepame, kol gražiai apskrus iš kiekvienos pusės apverčiant apie 15-20 min.
- PADAŽAS
- Paruošiame padažą: sumaišome majonezą su jogurtu, įspaudžiame česnaką, beriame druską ir pipirus, pilame citrinos sultis, beriame smulkintus žalumynus, viską išmaišome.