Traškūs cukinijos griežinėliai su česnakiniu padažu

Šefo receptai
Įkėlė: Spal 23, 2018
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Puikus skanėstas su traškia plutele ir gaiviu česnakiniu padažu. Tiks tiek paprastą dieną, tiek ir švientiniam stalui!

Ingredientai

  • Mažos cukinijos 2 vnt
  • Parmezano sūris 80 g
  • Džiuvesėliai 2 stiklinė (-ės)
  • Česnako milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Druska 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Juodieji pipirai 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Karis 1 šaukštas (-ai)
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Majonezas 2 šaukštas (-ai)
  • Graikiškas jogurtas 2 šaukštas (-ai)
  • Česnakas 1 stiklinė (-ės)
  • Kiti mėgstami žalumynai Pagal skonį
  • Citrinos sultys 1 šaukštas (-ai)
  • Druska, pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Cukinijas nuplauname, supjaustome griežinėliais. Sumaišome visus sausus ingredientus su smulkintais žalumynais.
  2. Orkaitę įkaitiname iki 200ºC. Kepimo skardą apšlakstome aliejumi, paskirstome tolygiai.
  3. Šakute Išplakame kiaušinius. Merkiame kiekvieną cukinijos griežinėlį į kiaušinio plakinį, tada į džiūvėsėlių-sūrio ir prieskonių masę, dedame į skardą. Naudojam ( raudonąjį karį ).
  4. Kepame, kol gražiai apskrus iš kiekvienos pusės apverčiant apie 15-20 min.
  5. PADAŽAS
  6. Paruošiame padažą: sumaišome majonezą su jogurtu, įspaudžiame česnaką, beriame druską ir pipirus, pilame citrinos sultis, beriame smulkintus žalumynus, viską išmaišome.

Panašūs receptai