Traški vištiena
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Tai vištiena kuri tirps burnoje lyg saldainiai.
Ingredientai
- Vištienos filė 500 g
- Kietas sūris 80 g
- Kiaušiniai 1 vnt
- Vištienos prieskoniai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Druska Pagal skonį
- Juodieji pipirai Pagal skonį
- Miltai Pagal skonį
- Džiuvesėliai Pagal skonį
- Aliejus kepimui Pagal skonį
Eiga
- Vištienos krūtinėlę sumalti, suberti tarkuotą sūrį, prieskonius, druską, pipirus ir gerai išminkyti.
- Iš masės formuoti nedidelius pailgus kukuliukus. Tada volioti juos į miltus, į kiaušinių plakinį ir galiausiai į džiūvėsėlius.
- Į keptuvę pilti aliejaus (maždaug tiek, kad sudėjus kukuliukus, juos apsemtų iki pusės), gerai įkaitinti ir vieną po kito sudėti vištienos kukuliukus. , kaitrą sumažinti iki vidutinės ir kepti kol iš abiejų pusių gražiai apskrus, taps gražios auksinės spalvos
- Iškeptus vištienos kukuliukus, galite nusausinti riebalų perteklių.