Tortilijos su avokadine užtepėle
Šefo receptai
Įkėlė: Bir 11, 2019
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Šios tortilijos su avokadų užtepėle gali būti tiek puikus užkandis vakarėliui ar gimtadienio metu, tiek puikūs pusryčiai, lengvi pietūs ar vakarienė. Skonių skonis :)
Ingredientai
- Tortilijos lakštai 6 vnt
- Špinatų lapai 3 sauja (-os)
- Konservuotos raudonosios pupelės 1 skardinė (-ės)
- Konservuoti kukurūzai 1 skardinė (-ės)
- Saldžios bulvės 3 vnt
- Fermentinis sūris 200 g
- Raudonoji paprika 1 vnt
- Svogūnas 1 vnt
- Česnakas 3 skiltelė (-ės)
- Citrinos sultys Pagal skonį
- Avokadas 3 vnt
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
- Jelapenas Pagal skonį
- Laimas Pagal skonį
- Svogūnų laiškai Pagal skonį
Eiga
- Susmulkiname česnaką ir svogūną bei apkepiname juos keptuvėje. Jiems šiek tiek apkepus, pridedame supjaustytus jelapeną ir raudonąją papriką. Toliau viską kepame kartu.
- Susmulkiname konservuotas raudonąsiais pupeles supjaustydami jas pusiau ir beriame į keptuvę prie kitų dražovių. Tuo pačiu beriame konservuotus kukurūzus ir smulkintus špinatus.
- Išvirtas saldžias bulves taip pat susmulkiname ir kepiname su viskuo kartu.
- Paruoštu daržovių įdaru išklojame tortilijas, apibartome viską tarkuotu sūriu.
- Sulenkiame tortilijas per pusę ir dedame į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 - 40 min. (tortilijos turi gražiai parusti).
- Kol tortilijos kepa, gaminamės avokadinę užtepėlę. Nulupame avokadus, gerai juos sutriname, išspaudžiame šiek tiek citrinos sulčių, įberiame druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišome.
- Tortilijoms iškepus, patiekiame jas su užtepėle. Galime padėti ant lėkštės laimo griežinėlių bei viską pabarstyti smulkintais svogūnų laiškais.
- Skanaus:)