Tortilijos su avokadine užtepėle

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Šios tortilijos su avokadų užtepėle gali būti tiek puikus užkandis vakarėliui ar gimtadienio metu, tiek puikūs pusryčiai, lengvi pietūs ar vakarienė. Skonių skonis :)

Ingredientai

  • Tortilijos lakštai 6 vnt
  • Špinatų lapai 3 sauja (-os)
  • Konservuotos raudonosios pupelės 1 skardinė (-ės)
  • Konservuoti kukurūzai 1 skardinė (-ės)
  • Saldžios bulvės 3 vnt
  • Fermentinis sūris 200 g
  • Raudonoji paprika 1 vnt
  • Svogūnas 1 vnt
  • Česnakas 3 skiltelė (-ės)
  • Citrinos sultys Pagal skonį
  • Avokadas 3 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Jelapenas Pagal skonį
  • Laimas Pagal skonį
  • Svogūnų laiškai Pagal skonį

Eiga

  1. Susmulkiname česnaką ir svogūną bei apkepiname juos keptuvėje. Jiems šiek tiek apkepus, pridedame supjaustytus jelapeną ir raudonąją papriką. Toliau viską kepame kartu.
  2. Susmulkiname konservuotas raudonąsiais pupeles supjaustydami jas pusiau ir beriame į keptuvę prie kitų dražovių. Tuo pačiu beriame konservuotus kukurūzus ir smulkintus špinatus.
  3. Išvirtas saldžias bulves taip pat susmulkiname ir kepiname su viskuo kartu.
  4. Paruoštu daržovių įdaru išklojame tortilijas, apibartome viską tarkuotu sūriu.
  5. Sulenkiame tortilijas per pusę ir dedame į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 - 40 min. (tortilijos turi gražiai parusti).
  6. Kol tortilijos kepa, gaminamės avokadinę užtepėlę. Nulupame avokadus, gerai juos sutriname, išspaudžiame šiek tiek citrinos sulčių, įberiame druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišome.
  7. Tortilijoms iškepus, patiekiame jas su užtepėle. Galime padėti ant lėkštės laimo griežinėlių bei viską pabarstyti smulkintais svogūnų laiškais.
  8. Skanaus:)

Panašūs receptai