Meksikietiški skoniai jūsų namuose - tortilijos

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Gardžios meksikietiškos tortilijos – puikus iškylų užkandis. Pasidarykite kelias tortilijas ir keliaukite iškylauti į gamtą gaudyti saulės spindulių!

Ingredientai

  • Tortilijos 1 pakuotė (-ės)
  • Kumpis, vištiena arba faršas 200 g
  • Agurkai 2 vnt
  • Pomidorai 2 vnt
  • Fermentinis sūris 150 g
  • Pomidorų padažas 4 šaukštas (-ai)
  • Čili pipirai Pagal skonį
  • Česnakinė druska Pagal skonį
  • Svogūnas arba svogūno pudra Pagal skonį
  • Virtos pupelės 100 g
  • Kukurūzai 100 g

Eiga

  1. Virtą kumpį, marinuotus agurkėlius, pomidorus supjaustykite.
  2. Fermentinį sūrį sutarkuokite burokine tarka, išvirkite pupeles.
  3. Jeigu ketinate gaminti su faršu ar vištiena pirmiausia jį pakepinkite keptuvėje, paprieskoniuokite.
  4. Į įkaitintą keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus. Padėkite tortilijos lakštą, ant kurio sudėkite kumpį/iškepusį faršą ar vištieną, agurkėlius, pomidorus, pupeles, kukurūzus ir sūrį.
  5. Pabarstyti česnakinės druskos, čili pipiriukų ir kitų mėgstamų prieskonių. Visą masę uždenkite kitu tortilijos lakštu.
  6. Kai apatinis tortilijos lakštas gražiai apkeps, greit "blyną" apversti, kad neiškristų įdaras.
  7. Dar truputį pakepkite, kol apskrus ir kitas lakštas. Iškepusį "blyną" padalinkite į keturias dalis.
  8. Pateikti su salotų lapais ir pomidorų padažu.
  9. Skanaus!

Panašūs receptai