Tobuli sumuštiniai su keptom morkom ir pomidoru
Šefo receptai
Įkėlė: recipes.date.short.July 24, 2019
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Dažnai jau iš vakaro sukame galvą, ką gi čia skanaus suvalgyti pusryčiams. Sumuštiniai - vienas populiariausių puryčių variantų. Šie yra su itin skania avokadų užtepėle, keptom morkom ir pomidoru - tiesiog tobuli pusryčiai! Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.
Ingredientai
- Šviesi duona su sėklomis 8 vnt
- Morka 1 vnt
- Pomidoras 1 vnt
- Nelukštentos kanapių sėklos 20 g
- Avokadai (dideli) 1 vnt
- Citrinos sultys 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Druska, pipirai Pagal skonį
- Alyvuogių aliejus 3 šaukštas (-ai)
Eiga
- Orkaitėje ar ant keptuvės (geriausia grill) paskrudiname duonos riekeles, galime naudoti šiek tiek alyvuogių aliejaus.
- Morkas su skutimo peiliuku supjaustome pailgomis plonomis juostelėmis ir pakepiname su alyvuogių aliejumi ir druska.
- Pomidorą supjaustome riekelėmis ir taip pat pakepiname ant alyvuogių aliejaus su druska.
- Avokadą sutriname, įdedame šiek tiek druskus ir pipirų, įpilame šaukštelį citrinos sulčių.
- Ant skrebučių tepame sutrintą avokadą, dedame ant viršaus pakepintas morkas ar pomidorus ir viską apibarstome pakepintomis kanapių sėklomis.
- Skanaus!