Tobuli sumuštiniai su keptom morkom ir pomidoru

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Dažnai jau iš vakaro sukame galvą, ką gi čia skanaus suvalgyti pusryčiams. Sumuštiniai - vienas populiariausių puryčių variantų. Šie yra su itin skania avokadų užtepėle, keptom morkom ir pomidoru - tiesiog tobuli pusryčiai! Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.

Ingredientai

  • Šviesi duona su sėklomis 8 vnt
  • Morka 1 vnt
  • Pomidoras 1 vnt
  • Nelukštentos kanapių sėklos 20 g
  • Avokadai (dideli) 1 vnt
  • Citrinos sultys 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Druska, pipirai Pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus 3 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Orkaitėje ar ant keptuvės (geriausia grill) paskrudiname duonos riekeles, galime naudoti šiek tiek alyvuogių aliejaus.
  2. Morkas su skutimo peiliuku supjaustome pailgomis plonomis juostelėmis ir pakepiname su alyvuogių aliejumi ir druska.
  3. Pomidorą supjaustome riekelėmis ir taip pat pakepiname ant alyvuogių aliejaus su druska.
  4. Avokadą sutriname, įdedame šiek tiek druskus ir pipirų, įpilame šaukštelį citrinos sulčių.
  5. Ant skrebučių tepame sutrintą avokadą, dedame ant viršaus pakepintas morkas ar pomidorus ir viską apibarstome pakepintomis kanapių sėklomis.
  6. Skanaus!

Panašūs receptai