Tarta su špinatais
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Sluoksniuota tešla 3 vnt
- Grietinė 250 g
- Kiaušiniai 3 vnt
- Fermentinis sūris 150 g
- Feta sūris 100 g
- Svogūnas 1 vnt
- Špinatai 250 g
- Muškato riešutas 1 vnt
- Indiški prieskoniai 1 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- Tešlą atšildome.
- Per tą laiką pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną, o kai jis suminkštėja, į keptuvę beriame nuplautus ir supjaustytus špinatus.
- Inde sumaišome grietinę, kiaušinius, tarkuotą fermentinį sūrį, susmulkintą fetą, sukapotas žoleles, prieskonius.
- Į kepimo formą, išklota tešla (aš ją truputį pakočioju), supilame įdarą ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 45-50 min. (kol gražiai apskrus viršus). Galima valgyti tiek šiltą, tiek šaltą.