Sumuštinukai su pesto padažu ir nasturtomis

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Ar žinojote, jog nasturtos, žydinčios mūsų darželiuose, yra ne tik gražios gėlės, tačiau ir prieskonis, bei vaistas. Nuo senų laikų šių gėlių žiedais yra dekoruojami patiekalai, o lapai naudojami kaip prieskoniai. Šį kartą rekomenduojame Jums pasigaminti sumuštinukus su pesto, nasturtų lapais ir dekoruoti juos nasturtų žiedais, tačiau šį receptą galite drąsai naudoti ir be nasturtų žiedų, sumuštinukai gaunasi labai gardus.

Ingredientai

  • Makadamijų riešutai arba pesto padažas iškart su riešutais 250 ml
  • Česnakas 1 skiltelė (-ės)
  • Nasturtų lapeliai 100 ml
  • Alyvuogių aliejus 8 šaukštas (-ai)
  • Parmezano sūris 30 g
  • Citrinų sultys 1 šaukštas (-ai)
  • Nasturtų žiedai 4 vnt

Eiga

  1. Jeigu neradote pesto padažo su riešutais, bet radote makedamijų riešutus, dėkite juos į mikserį/trintuvę ir sutrinkite, įdėkite kartu ir nasturtų lapus, česnaką (jį geriau sutrinkite prieš tai).
  2. Dėkite pesto padažą , druską, tarkuotą parmezano sūrį, citrinų sultis, alyvuogių aliejų (galite naudoti pusę, jeigu pesto padaže jo užtektinai yra) viską gerai sumaišykite ir sudėkite prieš tai gautą masę.
  3. Viską tepkite ant prancūziško batono.
  4. Galite dėti kiek pasikepinti arba galite prieš tai pakepinti prancūzišką batoną.
  5. Papuoškite sumuštinukus nasturtų žiedais.
  6. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!