Spanguolių kisielius

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 26, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Spanguolių sultys 3 stiklinė (-ės)
  • Vanduo 1 l
  • Cukrus 1 stiklinė (-ės)
  • Krakmolas 1 šaukštas (-ai)
  • Cinamonas Pagal skonį
  • Apelsinų žievelės Pagal skonį

Eiga

  1. Spanguoles perrinkti, nuplauti, sudėti į kiaurasamtį ir trumpam, kad geriau išsispaustų sultys, įmerkti į verdantį vandenį. Po to uogas išgriebti, sutrinti mediniu šaukštu ir išspausti sultis.
  2. Į užvirusį vandenį sudėti prieskonius, suberti cukrų, spanguolių luobeles ir viską pavirus apie 5 minutes, nukošti. Maišant mediniu samčiu, supilti nedideliame šalto vandens kiekyje išleistą krakmolą ir pakaitinti iki užvirimo. Atvėsinus, supilti išspaustas spanguolių sultis. Gerai išmaišyti.
  3. Patiekti ąsotėlyje arba išpilstytą į desertu skirtos indelius. Tirštą kisielių užgerti aguonų pienu, miešimu.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!