Spanguolių kisielius
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Spanguolių sultys 3 stiklinė (-ės)
- Vanduo 1 l
- Cukrus 1 stiklinė (-ės)
- Krakmolas 1 šaukštas (-ai)
- Cinamonas Pagal skonį
- Apelsinų žievelės Pagal skonį
Eiga
- Spanguoles perrinkti, nuplauti, sudėti į kiaurasamtį ir trumpam, kad geriau išsispaustų sultys, įmerkti į verdantį vandenį. Po to uogas išgriebti, sutrinti mediniu šaukštu ir išspausti sultis.
- Į užvirusį vandenį sudėti prieskonius, suberti cukrų, spanguolių luobeles ir viską pavirus apie 5 minutes, nukošti. Maišant mediniu samčiu, supilti nedideliame šalto vandens kiekyje išleistą krakmolą ir pakaitinti iki užvirimo. Atvėsinus, supilti išspaustas spanguolių sultis. Gerai išmaišyti.
- Patiekti ąsotėlyje arba išpilstytą į desertu skirtos indelius. Tirštą kisielių užgerti aguonų pienu, miešimu.