Spanguolių gira
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Spanguolių sultys 2 kg
- Vanduo 10 l
- Cukrus 1 kg
- Mielės 30 g
- Razinos 30 g
Eiga
- Perrinktas spanguoles nuplikyti, suberti į puodą ir pavirinti keletą minučių, kad geriau išsispaustų sultys. Tada spanguoles pertrinti per sietelį, o tirščius kelis kartus perplauti virintu vandeniu. Viską perkošus per sietelį ar marlę, skystį supilti į didelį puodą.
- Sudėti cukrų, išmaišyti ir atvėsinti iki kambario temperatūros. Paskiausiai sudėti su trupučiu cukraus ištrintas mieles. Uždengtą girą laikyti šiltai, kad parūgtų (apie 2 – 3 dienas).
- Nugraibius putas, girą supilstyti į butelius. Į kiekvieną butelį, prieš jį užkemšant, įdėti po keletą razinų. Užkimštus, butelius laikyti gulsčius, šaltai. Gaivi, rūgštoko skonio gira tinkama gerti jau po 2-3 dienų.