Sojos-medaus padaže kepti viščiukų sparneliai

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Siūlome Jums paragauti patiekalo, kurio receptas atkeliavo iš tolimosios Kinijos – sojos ir medaus padaže troškintų viščiukų sparnelių (Mut Jup Mun Gai Yik).

Ingredientai

  • Viščiukas 1 kg
  • Žemės riešutų aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Sojos padažas Pagal skonį
  • Medus 2 šaukštas (-ai)
  • Česnakų skiltelės 1 vnt
  • Imbieras Pagal skonį

Eiga

  1. Supjaustykite kiekvieną sparnelį į tris dalis ir atidėkite sparnelių galus sultiniui. Jei norite, galima naudoti ir visą viščiuką, supjaustytą gabaliukais, o ne tik sparnelius.
  2. Įkaitinkite aliejų inde „vok“ ir apkepkite didesnes sparnelių dalis ant didelės ugnies 3–4 min., arba iki auksinės rudos spalvos.
  3. Supilkite sojos padažą, medų, vyną, česnaką ir imbierą, gerai išmaišykite.
  4. Sumažinkite ugnį iki mažos, uždenkite indą ir troškinkite apie 30 min., arba iki sparneliai bus minkšti.
  5. Kepimo pabaigoje dažnai maišykite ir įsitikinkite, kad saldi glazūra nedega.
  6. Galite patiekite patiekalą šiltą su ryžiais, arba kaip užkandį.

Panašūs receptai