Sojos-medaus padaže kepti viščiukų sparneliai
Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 27, 2017
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Siūlome Jums paragauti patiekalo, kurio receptas atkeliavo iš tolimosios Kinijos – sojos ir medaus padaže troškintų viščiukų sparnelių (Mut Jup Mun Gai Yik).
Ingredientai
- Viščiukas 1 kg
- Žemės riešutų aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Sojos padažas Pagal skonį
- Medus 2 šaukštas (-ai)
- Česnakų skiltelės 1 vnt
- Imbieras Pagal skonį
Eiga
- Supjaustykite kiekvieną sparnelį į tris dalis ir atidėkite sparnelių galus sultiniui. Jei norite, galima naudoti ir visą viščiuką, supjaustytą gabaliukais, o ne tik sparnelius.
- Įkaitinkite aliejų inde „vok“ ir apkepkite didesnes sparnelių dalis ant didelės ugnies 3–4 min., arba iki auksinės rudos spalvos.
- Supilkite sojos padažą, medų, vyną, česnaką ir imbierą, gerai išmaišykite.
- Sumažinkite ugnį iki mažos, uždenkite indą ir troškinkite apie 30 min., arba iki sparneliai bus minkšti.
- Kepimo pabaigoje dažnai maišykite ir įsitikinkite, kad saldi glazūra nedega.
- Galite patiekite patiekalą šiltą su ryžiais, arba kaip užkandį.