Sluoksniuotos tešlos suktinukai su alyvuogėmis ir saulėje džiovintais pomidorais
Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 27, 2017
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Nuostabaus skonio užkandis šventėms ir kasdienai.
Ingredientai
- Sluoksniuota tešla 1 vnt
- Žaliosios alyvuogės 1 skardinė (-ės)
- Saulėje džiovintų pomidorų puselės 10 vnt
- Česnakas 3 skiltelė (-ės)
- Kiaušiniai 1 vnt
- Alyvuogių aliejus Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Sluoksniuotą tešlą šiek tiek atšildykite (ištraukite iš šaldiklio ir valandai palikite kambario temperatūroje arba atšildykite mikrobangės pagalba), taip kad galėtumėte šiek tiek pakočioti.
- Kai tešla bus šiek tiek atšilusi pakočiokite kiekvieną paplotėlį , kad pasidarytų plonesnis, bei ilgesnis į ilgį bei plotį.
- Mažame dubenėlyje įpilkite kokius penkis šaukštus aliejaus, žiupsniuką druskos bei pipirų, ir išspauskite česnako skilteles.Viską sumaišykite.
- Kiekvieną paplotėlį patepkite aliejumi kurį paruošėte dubenėlyje.Stenkitės, kad pakliūtų česnako ir pipirų su druska.
- Smulkiai supjaustykite saulėje džiovintus pomidorus,kiekvieną alyvuogę perpjaukite tris ar keturis kartus.
- Ant kiekvieno paplotėlio pabarstykite smulkintų pomidorų, bei alyvuogių.
- Dabar galite imti kiekvieną paplotėlį ir susukti.Kai susuksite, supjaustykite dviejų centimentrų storio griežinėliais, jų iš kiekvieno paplotelio gausis apie penkis.Dėkite juos į kepimo skardą.
- Dubenėlyje pamaišykite kiaušinį ir juo patepkite kiekvieno griežinėlio šonus, viršų.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, dėkite skardą su griežinėliais ir kepkite 20-25min. kol griežinėliai išsipūs, o viršus lengvai apskrus.