Sluoksniuotos tešlos suktinukai - sraigytės
Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 27, 2017
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Puikus ir greitai pagaminamas užkandis šventiniam ar tiesiog kasdieniam stalui. Be galo skanu, labai rekomenduojame, gaunasi kaip karšti maži sumuštinukai, tačiau labai tinka valgyti ir atšalusius!
Ingredientai
- Sluoksniuota tešla 1 vnt
- Sūris 200 g
- Kumpis 250 g
- Paprika 2 vnt
- Picos prieskoniai 1 vnt
- Česnakas 3 skiltelė (-ės)
- Marinuoti agurkėliai 1 vnt
- Majonezas 2 šaukštas (-ai)
- Kečiupas 4 šaukštas (-ai)
Eiga
- Su šiuo receptu išeina daug užkandukų, jeigu norite iškepti mažiau, galite visus ingredientus mažinti perpus. Visų pirma išimame sluoksniuotos tešlos lakštus, visus kiek pakočiojame, kad nebūtų tokie stori ir būtų didesni, nes užkandukai labai išsipūs.
- Sumaišome kečiupą su majonezu, susmulkintu česnaku, picos prieskoniais. Pasilikite kiek prieskonių, nes galėsite užbarstyti ant viršaus ir taip papuošt pyragiukus.
- Sutarkuojame sūrį, mažais gabaliukais supjaustome kumpį (galime ir tarkuoti, arba jeigu perkate kumpį smulkiai paustytą, tiesiog galite dėti kiekvieną gabalėlį nesmulkindami), taip pat smulkiai supjaustome paprikas, agurkiukus (jeigu mėgstate, galite ir nedėti). Jeigu neturite namuose paprikų ar agurkėlių irgi nieko baisaus, labai skaniai gaunasi tik su sūriu ir kumpiu, kečiupu.
- Tepame tešlą padažu, užbarstome sūrį, kumpį, paprikas, agurkus, susukame į tutelę.
- Tą patį padarome su likusiais lakštais. Ir galiausiai supjaustome griežinėliais ir dedame į kepimo indą pateptą aliejumi ar sviestu. Prireiks dviejų blėtų, o gal net 3, tad kepti reikės kelis kartus, jeigu naudojate visą tešlą.
- Įkaitiname orkaitę. Pašauname kepti apie 15 minučių 180 C temperatūroje. Labai neperkepkite, perkepę nėra tokie skanūs.
- Skanaus!