Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su liežuviu, pievagrybiais ir kiviais

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Šauni idėja su liežuviu.

Ingredientai

  • Sluoksniuota tešla 500 g
  • Pievagrybiai 200 g
  • Svogūnas 1 vnt
  • Jautiena 100 g
  • Grietinėlė 50 ml
  • Miltai 2 šaukštas (-ai)
  • Fermentinis sūris 50 g
  • Kiaušinio trynys 1 vnt
  • Kivi 2 vnt

Eiga

  1. Bemielės sluoksniuotos tešlos lapelius perpjauti per pusę - gaunasi kvadratiniai lapeliai, iš kurių suformuoti pyragėlius(http://picasaweb.google.com/lh/photo/17vOPqEjCSRjyGeEm33nvJEwnVZQq4ETHD9QkZC51dQ?feat=directlink). Pyragėlius sutepti kiaušinio trynio plakiniu, sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti 200 C įkaitintoje orkaitėje, kol pyragėliai gražiais apskrus.
  2. Pievagrybius, svogūną ir liežuvį supjaustyti kubeliais. Į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus sudėti pievagrybius, trumpai apkepti, sudėti svogūnus, apkepti ir pabaigai sudėti liežuvį. Įberti druskos, pipirų pagal skonį. Supilti grietinėlę, patroškinti kelias minutes. Įberti miltus ir viską gerai išmaišyti.
  3. Sūrį sutarkuoti burokine tarka, kivius supjaustyti kubeliais.
  4. Į iškeptus pyragėlius sudėti liežuvio ir grybų įdarą, pabarstyti sūriu ir kivių gabalėliais. Pastatyti trumpam į įkaitintą orkaitę, kad išsilydytų sūris.Pyragėliai skanūs tiek šilti, tiek šalti.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!