Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su grybais
Šefo receptai
Įkėlė: Bal 18, 2019
#gimtadieniopatiekalai #grybųpatiekalai #sluoksniuotatešla #užkandžiai #vegetariškipatiekalai #velykųpatiekalai
Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su grybais, labai gardūs!
Ingredientai
- Pievagrybiai 250 g
- Morka 1 vnt
- Svogūnai 1 vnt
- Kiaušiniai 1 vnt
- Druska Pagal skonį
- Aliejus 30 ml
- Pipirai Pagal skonį
- Sluoksniuota tešla 1 vnt
Eiga
- Keptuvėje su aliejumi pakepiname susmulkintą svogūną bei sutarkuotą morką kelias minutes. Pirmiausia, kepame tik morką, nes svogūnas greit sukepa.
- Po to į keptuvę sudedame smulkiai supjaustytus pievagrybius ar kitus grybus, dar pakepame kelias minutes.
- Gautą mišinį atvėsiname ir dedame į sluoksniuotos tešlos lapelį (iš viso turi būti 6 lapeliai viename pakelyje), supjaustome lapelius per pusę, pratampome, dedame šaukštą įdaro ir užlenkiame. Galime pjauti lapelius ir į tris dalis (priklauso nuo to, kokio dydžio pyragėlių norėsime). Į vidų galima dėti ir sūrio.
- Viršų patepame plaktu kiaušiniu ir apibarstome kmynais.
- Kepame 20 - 25 min. 180 laipsnių temperatūroje.
- Labai paprasta, greita ir skanu!