Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su grybais

Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su grybais, labai gardūs!

Ingredientai

  • Pievagrybiai 250 g
  • Morka 1 vnt
  • Svogūnai 1 vnt
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Aliejus 30 ml
  • Pipirai Pagal skonį
  • Sluoksniuota tešla 1 vnt

Eiga

  1. Keptuvėje su aliejumi pakepiname susmulkintą svogūną bei sutarkuotą morką kelias minutes. Pirmiausia, kepame tik morką, nes svogūnas greit sukepa.
  2. Po to į keptuvę sudedame smulkiai supjaustytus pievagrybius ar kitus grybus, dar pakepame kelias minutes.
  3. Gautą mišinį atvėsiname ir dedame į sluoksniuotos tešlos lapelį (iš viso turi būti 6 lapeliai viename pakelyje), supjaustome lapelius per pusę, pratampome, dedame šaukštą įdaro ir užlenkiame. Galime pjauti lapelius ir į tris dalis (priklauso nuo to, kokio dydžio pyragėlių norėsime). Į vidų galima dėti ir sūrio.
  4. Viršų patepame plaktu kiaušiniu ir apibarstome kmynais.
  5. Kepame 20 - 25 min. 180 laipsnių temperatūroje.
  6. Labai paprasta, greita ir skanu!

Panašūs receptai