Sluoksniuoti sumuštiniai

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Puiki idėja iškylų sumuštiniams.

Ingredientai

  • Juoda duona 200 g
  • Batonas 250 g
  • Sviestas 150 g
  • Fermentinis sūris 50 g
  • Kiaušiniai 3 vnt
  • Dešra 100 g
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Duoną ir batoną suraikyti didelėmis 0,5 cm storio riekėmis. Sviestą gerai išsukti ir padalinti į 3 lygias dalis. Mėsą sumalti mėsmale ir atskirame dubenėlyje sumaišyti su dalimi sviesto.
  2. Kitame dubenėlyje su kita išsukto sviesto dalimi sumaišyti smulkiai sukapotus kietai virtus kiaušinius ir tarkuotą fermentinį sūrį. Trečiame dubenėlyje su išsuktu sviestu sumaišyti sumulkintas žalumynines daržoves (geriausiai jas sugrūsti grūstuve).
  3. Paruoštomis masėmis aptepti duonos ir batono riekes, dedant vieną at kitos susluoksniuoti, paslėgti tarp dviejų lentelių, palaikyti šaldytuve 4-5 valandas ir supjaustyti trikampiais ar keturkampiais gabalėliais, riekelėmis, kurios išdėliojamos didlėkštėje.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!