Skrebučiai su porais ir mėlynuoju sūriu
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Ingredientai
- Poras 3 vnt
- Sviestas 2 šaukštas (-ai)
- Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Duona 6 riekė (-ės)
- Mėlyno pelėsio sūris 60 g
- Citrinų sultys 1 vnt
Eiga
- Porus perpjauti išilgai, supjaustyti baltą ir šviesiai žalią dalį 0.6 cm storio pusžiedžiais. Turėtų išeiti apie 3 stiklines pjaustytų porų.
- Porus pamerkti į šaltą vandenį, kad tarp lakštų neliktų purvo, išimti, lengvai nusausinti ir dėti į įkaitintą aliejaus ri sviesto mišinį. Porus pabarstyti druska, pipirais, uždengus troškinti apie 25 min.
- Duonos riekeles aptepti aliejumi, paskrudinti. Uždėti sūrio, kol riekelės dar karštos, kad jis aptirptų, ant viršaus dėti porų, pagardinti citrinos sultimis ir patiekti.
- Galima ant riekelių dėti porus, o tik po to sūrį – jūsų pasirinkimui.