Silkės su džiovintais grybais
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Kaip skanu Kūčių vakarą ir bet kada, kai vėl norisi jį prisiminti.
Ingredientai
- Silkė 3 vnt
- Džiovinti grybai 15 vnt
- Aliejus 3 šaukštas (-ai)
- Svogūnas 3 vnt
Eiga
- Išmirkytas ir išdarinėtas silkes nulupame, išimame kaulus, supjaustome skersai pailgomis juostelėmis ir sudedame į silkėms skirtas lėkštes.
- Džiovintus grybus perrenkame, nuplauname, užpilame šaltu vandeniu ir keletą valandų pamirkome. Po to juos 10-12 min. verdame pasūdytame ir prieskoniais (lauro lapais, juodaisiais pipirais) pagardintame vandenyje. Išvirtus ir atvėsintus grybus supjaustome juostelėmis arba permalame mėsmale.
- Svogūnus supjaustome pusžiedžiais ir trumpai pakepiname aliejuje, kol pasidarys skaidrūs. Į juos sudedame susmulkintus grybus, įpilame keletą šaukštų grybų nuoviro ir dar kiek pakepiname. Atvėsintą masę uždedame ant paruoštos silkės.
- Valgome su juoda duona arba su virtomis ar iškeptomis bulvėmis.
- Skanaus:)