Silkės su džiovintais grybais

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Kaip skanu Kūčių vakarą ir bet kada, kai vėl norisi jį prisiminti. 

Ingredientai

  • Silkė 3 vnt
  • Džiovinti grybai 15 vnt
  • Aliejus 3 šaukštas (-ai)
  • Svogūnas 3 vnt

Eiga

  1. Išmirkytas ir išdarinėtas silkes nulupame, išimame kaulus, supjaustome skersai pailgomis juostelėmis ir sudedame į silkėms skirtas lėkštes.
  2. Džiovintus grybus perrenkame, nuplauname, užpilame šaltu vandeniu ir keletą valandų pamirkome. Po to juos 10-12 min. verdame pasūdytame ir prieskoniais (lauro lapais, juodaisiais pipirais) pagardintame vandenyje. Išvirtus ir atvėsintus grybus supjaustome juostelėmis arba permalame mėsmale.
  3. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais ir trumpai pakepiname aliejuje, kol pasidarys skaidrūs. Į juos sudedame susmulkintus grybus, įpilame keletą šaukštų grybų nuoviro ir dar kiek pakepiname. Atvėsintą masę uždedame ant paruoštos silkės.
  4. Valgome su juoda duona arba su virtomis ar iškeptomis bulvėmis.
  5. Skanaus:)

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!