Silkė acto ir svogūnų marinate

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 val. ir daugiau

Papraščiausias lietuviškos silkės marinavimo receptas - acte, su aliejumi, svogūnais, pipirais bei šiek tiek cukraus. Nepaprastai skanu su šviežia juoda lietuviška duona arba šviežiomis bulvėmis. 

Ingredientai

  • Silkių filė 3 vnt
  • Svogūnas 1 vnt
  • Actas 3 ml
  • Vanduo 100 ml
  • Cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Juodieji pipirai nesmulkinti Pagal skonį
  • Aliejus 4 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Supjaustome silkę juostelėmis arba gabaliukais (kaip mums labiau patinka) ir svogūnus griežinėliais.
  2. Į indą su karštu vandeniu supilame cukrų, actą, pipirus, aliejų.
  3. Viską supilame ant silkės, sudedame į stiklainiukus ir paliekame marinuotis bent 1 dienai.
  4. Skanu tiesiog su šviežia juoda lietuviška duona arba šviežiomis bulvėmis.
  5. Skanaus:)

Panašūs receptai