Silkė acto ir svogūnų marinate
Šefo receptai
Įkėlė: Bal 4, 2019
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 val. ir daugiau
Papraščiausias lietuviškos silkės marinavimo receptas - acte, su aliejumi, svogūnais, pipirais bei šiek tiek cukraus. Nepaprastai skanu su šviežia juoda lietuviška duona arba šviežiomis bulvėmis.
Ingredientai
- Silkių filė 3 vnt
- Svogūnas 1 vnt
- Actas 3 ml
- Vanduo 100 ml
- Cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Juodieji pipirai nesmulkinti Pagal skonį
- Aliejus 4 šaukštas (-ai)
Eiga
- Supjaustome silkę juostelėmis arba gabaliukais (kaip mums labiau patinka) ir svogūnus griežinėliais.
- Į indą su karštu vandeniu supilame cukrų, actą, pipirus, aliejų.
- Viską supilame ant silkės, sudedame į stiklainiukus ir paliekame marinuotis bent 1 dienai.
- Skanu tiesiog su šviežia juoda lietuviška duona arba šviežiomis bulvėmis.
- Skanaus:)