Sėmenų druska (spirgynė) su virtomis bulvėmis

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 30, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Linų sėmenys 2 stiklinė (-ės)
  • Svogūno roputės Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Sėmenis išvalyti ir paspirginti sausoje keptuvėje.
  2. Kepinti ant silpnos kaitros, pridengiant tinkleliu keptuvę, nes jie labai spragsi, kol gražiai paskrunda.
  3. Dar karštas sėmenis sugrūsti grūstuve, kol neliks sveikų sėklų. Gautą vienalytę masę pagardinti druska ir pipirais bei smulkiai supjaustytais svogūnais. Taip paruoštą sėmenų druską galima dar truputį pakepinti.
  4. Sėmenų druską valgyti su virtomis su lupena bulvėmis. Tai švelnus ir labai skanus senolių valgis, labai populiarus Žemaitijoje

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!