Sėmenų druska (spirgynė) su virtomis bulvėmis
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Linų sėmenys 2 stiklinė (-ės)
- Svogūno roputės Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
Eiga
- Sėmenis išvalyti ir paspirginti sausoje keptuvėje.
- Kepinti ant silpnos kaitros, pridengiant tinkleliu keptuvę, nes jie labai spragsi, kol gražiai paskrunda.
- Dar karštas sėmenis sugrūsti grūstuve, kol neliks sveikų sėklų. Gautą vienalytę masę pagardinti druska ir pipirais bei smulkiai supjaustytais svogūnais. Taip paruoštą sėmenų druską galima dar truputį pakepinti.
- Sėmenų druską valgyti su virtomis su lupena bulvėmis. Tai švelnus ir labai skanus senolių valgis, labai populiarus Žemaitijoje