Sausainėliai prie alaus
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Sausainėliai prie alaus
Ingredientai
- Sviestas 200 g
- Kiaušiniai 2 vnt
- Fermentinis sūris 400 g
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Malta paprika 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Miltai 500 g
- Kiaušiniai 1 vnt
- Aguonos 1 vnt
- Sezamo sėklos Pagal skonį
Eiga
- Sviestą išsukite su kiaušiniais, druska ir paprikų milteliais. Suberkite stambiai tarkuotą fermentinį sūrį. Maišydami suberkite miltus. Iš paruoštos tešlos iškočiokite 4-5 mm storio tešlos lakštą ir formelėmis išspauskite sausainėlius. Juos patepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite aguonomis bei sezamo grūdeliais. Kepkite 200°C temperatūros orkaitėje apie 20 min. Tinka ne tik prie alaus, bet ir prie sultinių, pertrintų sriubų.