Saulėgrąžų grietinė

Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
3 val.

Saulėgrąžų grietinė gali būti naudojama kaip užtepėlė ant mėgstamų skrebučių ir duonelių arba kaip padažas prie daugelio kitų patiekalų - sriubų, salotų, keptų daržovių. Be to, ji labai vertinga sveikatai, nes saulėgrąžos turi itin didelę maistinę vertę. Skanaujame! Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.

Ingredientai

  • Lukštentos saulėgrąžos 100 g
  • Vanduo 150 ml
  • Citrinos sultys 2 šaukštas (-ai)
  • Persilado prieskoniai Pagal skonį

Eiga

  1. Saulėgrąžas užpilame vandeniu ir būtų geriausia palaikyti per naktį, tačiau jei norime pasidaryti šiandien, palaikome bent jau 3-5 val.
  2. Visus ingredientus sutriname iki vientisos masės - jeigu masė per tiršta, pilame vandens.
  3. Šį saulėgrąžų kremą/grietinę galima tobulinti pridedant vis kitokių priedų.
  4. Skanaus!

Panašūs receptai