Saulėgrąžų grietinė
Šefo receptai
Įkėlė: recipes.date.short.July 23, 2019
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
3 val.
Saulėgrąžų grietinė gali būti naudojama kaip užtepėlė ant mėgstamų skrebučių ir duonelių arba kaip padažas prie daugelio kitų patiekalų - sriubų, salotų, keptų daržovių. Be to, ji labai vertinga sveikatai, nes saulėgrąžos turi itin didelę maistinę vertę. Skanaujame! Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.
Ingredientai
- Lukštentos saulėgrąžos 100 g
- Vanduo 150 ml
- Citrinos sultys 2 šaukštas (-ai)
- Persilado prieskoniai Pagal skonį
Eiga
- Saulėgrąžas užpilame vandeniu ir būtų geriausia palaikyti per naktį, tačiau jei norime pasidaryti šiandien, palaikome bent jau 3-5 val.
- Visus ingredientus sutriname iki vientisos masės - jeigu masė per tiršta, pilame vandens.
- Šį saulėgrąžų kremą/grietinę galima tobulinti pridedant vis kitokių priedų.
- Skanaus!