Saldaus pieno sūris
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Ingredientai
- Pienas 2 l
- Kefyras Pagal skonį
Eiga
- Užkaitinau ~2,5 l kaimiško pieno, laukiau kol pradės kilti (labai ilgai laukiau, jau visai buvo atsibodę stovėt, netgi dukra pabėgo, nors labai norėjo pamatyt, kaip daromas sūris), tada į jį supyliau nepilną litrą pirktinio kefyro, permaišiau vis dar ant ugnies, palaukiau kokią pusę minutėlės, kol išsiskyrė žalsvos išrūgos. Tada į pasiruoštą sietelį, išklotą keturguba marle, supyliau visą masę, lengvai išspaudžiau ir palikau pravėsti. Už valandos išėmiau iš marlės gražų baltą sūrį. Rekomenduoju!