Ryžių pudingas

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Nebeturite idėjų sveikesniam desertui? Ryžių pudingas - kaip tik Jums.

Ingredientai

  • Apvalieji ryžiai 1 stiklinė (-ės)
  • Rudasis cukrus 1.4 stiklinė (-ės)
  • Pienas Pagal skonį
  • Vanilės ankštis 1 vnt
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Į vidutinio dydžio puodą suberkite ryžius ir cukrų, supilkite 5 stiklines pieno, įdėkite vanilės ankštį (prieš tai perpjaukite ją išilgai ir išimkite sėklytes) ir įberkite žiupsnelį druskos.
  2. Kaitinkite virš kaitrios ugnies, kol masė užvirs. Sumažinkite ugnį iki vidutinės, uždenkite puodą dangčiu ir virkite, vis atidengdami ir pamaišydami, apie 30 – 45 minutes, kol ryžiai taps minkšti. Jei matote, kad pienas jau išgaravęs, bet ryžiai dar kietoki, įpilkite daugiau pieno ir virkite toliau.
  3. Paruoštą pudingą nukelkite nuo ugnies, išimkite vanilės ankštį ir atvėsinkite.

Panašūs receptai