Ryžių pudingas
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Nebeturite idėjų sveikesniam desertui? Ryžių pudingas - kaip tik Jums.
Ingredientai
- Apvalieji ryžiai 1 stiklinė (-ės)
- Rudasis cukrus 1.4 stiklinė (-ės)
- Pienas Pagal skonį
- Vanilės ankštis 1 vnt
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Į vidutinio dydžio puodą suberkite ryžius ir cukrų, supilkite 5 stiklines pieno, įdėkite vanilės ankštį (prieš tai perpjaukite ją išilgai ir išimkite sėklytes) ir įberkite žiupsnelį druskos.
- Kaitinkite virš kaitrios ugnies, kol masė užvirs. Sumažinkite ugnį iki vidutinės, uždenkite puodą dangčiu ir virkite, vis atidengdami ir pamaišydami, apie 30 – 45 minutes, kol ryžiai taps minkšti. Jei matote, kad pienas jau išgaravęs, bet ryžiai dar kietoki, įpilkite daugiau pieno ir virkite toliau.
- Paruoštą pudingą nukelkite nuo ugnies, išimkite vanilės ankštį ir atvėsinkite.