Rūkytas kumpis su obuoliais
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Greitas užkandis, tinkantis pavaišinti svečius.
Ingredientai
- Rudasis cukrus 1 stiklinė (-ės)
- Citrinų sultys 1 šaukštas (-ai)
- Juodieji pipirai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Kumpis 500 g
- Obuoliai 2 vnt
Eiga
- Didelėje keptuvėje sumaišykite rudąjį cukrų su citrinų sultimis ir pipirais. Maišykite kol cukrus išsilydys. Kiekvieną obuolį supjaustykite į maždaug 16 skiltelių ir sumeskite į išlydytą rudąjį cukrų. Ant vidutinės ugnies kepkite apie penkias minutes, kol suminkštės, kartais pamaišydami. Su kiaurasamčiu perkelkite obuolius į lėkštę.
- Į keptuvę sudėkite kumpio riekeles ir pašildykite ant abiejų pusių po 3 minutes. Perkelkite kumpį į lėkštę su obuoliais. Ant viršaus užpilkite likusį cukraus mišinį. Patiekite kol karšta.