Riešutų pienas

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 val. ir daugiau

Namuose pagamintas riešutų pienas idealiai tinka prie namie iškeptų dar šiltų bandelių ar pyragų. Skanu su uogomis. Taip pat tinka ir tuomet, kai tiesiog norime skaniai atsigerti:) Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.

Ingredientai

  • Riešutai 200 g
  • Vanduo 1 l
  • Datulės 2 vnt
  • Vanilė Pagal skonį
  • Cinamonas Pagal skonį

Eiga

  1. Pasirinktus riešutus užpilame vandeniu ir kambario temperatūroje mirkome maždaug 10 val. Patogiausia tai daryti per naktį, tuomet ryte galime mėgautis gardžiu riešutų pienu.
  2. Kai riešutai išmirkyti, nupilame nuo jų vandenį, praskalaujame.
  3. Į blenderį dedame riešutus, pilame apie 700 ml vandens (priklausomai nuo to, kokio sodrumo pieno norime), saldumui gauti dedame minkštas datules be kauliuko ir pasirinktinai galime dėti vanilės ar cinamono.
  4. Geriame vieną arba valgome su šviežiomis uogomis.
  5. Skanaus!

Panašūs receptai