Riešutų pienas
Šefo receptai
Įkėlė: recipes.date.short.July 23, 2019
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 val. ir daugiau
Namuose pagamintas riešutų pienas idealiai tinka prie namie iškeptų dar šiltų bandelių ar pyragų. Skanu su uogomis. Taip pat tinka ir tuomet, kai tiesiog norime skaniai atsigerti:) Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.
Ingredientai
- Riešutai 200 g
- Vanduo 1 l
- Datulės 2 vnt
- Vanilė Pagal skonį
- Cinamonas Pagal skonį
Eiga
- Pasirinktus riešutus užpilame vandeniu ir kambario temperatūroje mirkome maždaug 10 val. Patogiausia tai daryti per naktį, tuomet ryte galime mėgautis gardžiu riešutų pienu.
- Kai riešutai išmirkyti, nupilame nuo jų vandenį, praskalaujame.
- Į blenderį dedame riešutus, pilame apie 700 ml vandens (priklausomai nuo to, kokio sodrumo pieno norime), saldumui gauti dedame minkštas datules be kauliuko ir pasirinktinai galime dėti vanilės ar cinamono.
- Geriame vieną arba valgome su šviežiomis uogomis.
- Skanaus!