Pomidorai
Pomidorai – kas gali būti nuostabiau už ką tik nuskinto, šviežio pomidoro aromatą ir skonį? Jie iš karto primena vasarą ir saulę. Tai - vienos mėgstamiausių ir populiariausių mūsų naudojamų daržovių. Jų užsiauginame ne tik savo šiltnamiuose - tie, kas gyvename daugiabučiuose, taip pat auginamės savo balkonuose bent jau mažus pomidoriukus. Todėl kiekvienam iš mūsų aktualu, kur gi skaniai galime panaudoti tą didžiulį derlių, kurį užsiauginame.
Kai tik atsiranda švieži, ką tik užauginti pomidorai, dažniausiai juos godžiai valgome tiesiog be nieko, vienus, nes jų skonis yra tiesiog tobulas ir būname be galo jų išsiilgę. Ir aišku, daromės įvairiausias įmanomas salotas su pomidorais. Kad nepritrūktų idėjų, kokių salotų pasigaminti, dalinsimės įvairiausiais salotų receptais.
Kai pasisotiname grynų pomidorų skoniu ir kvapu, pradedame galvoti, ką gi galime iš jų dar padaryti. Tuomet pradedame spausti pomidorų sultis, gamintis sriubas: trinta pomidorienė arba šaltoji ispaniška sriuba gaspačo karaliauja vasaros sriubų topuose. Taip pat prisiminsime pomidorinių užtepėlių, užkepėlių, troškinių, picų, sumuštinių ir įdarytų pomidorų receptus.
O kai jau atsivalgome šviežių pomidorų ir įvairiausių patiekalų, pradedame juos ruošti žiemai. Dalinsimės pomidorų padažų, mišrainių, džiovintų pomidorų receptais ir pomidorų konservavimo būdais ir gudrybėmis.
Atėjus pomidorų sezonui laukiame Jūsų čia. Stengsimės, kad niekuomet nepritrūktumėte skanių pomidorinių idėjų. Juk pomidorai ne tik fantastiškai skanu, bet ir labai labai sveika.