Mišrainės
Mišraines ir salotas galima patiekti kaip užkandį, garnyrą prie kitų patiekalų, pagrindinį patiekalą arba netgi kaip desertą (pvz., vaisių salotos su plakta grietinėle).
Ar žinote, ko reikia skanioms salotoms/mišrainėms?
1. Kadangi salotos/mišrainės yra skirtingų maisto produktų mišinys, tai, aišku, reikia žinoti, kas su kuo dera. Tačiau čia reikia neapsigauti ir savęs neapriboti, nes kartais mes įsikimbame į tam tikrus derinius ir net neišdrįstame sugalvoti ar paragauti naujų. Kartais patys keisčiausi iš pirmo žvilgsnio deriniai, iš tiesų, yra patys skaniausi. Tačiau tam ir yra skirti salotų ir mišrainių receptai – kažkas jau yra atradęs bei paragavęs tuos derinius, todėl mes galime tiesiog gaminti ir ragauti.
2. Viena svarbiausių, jeigu ne pati svarbiausia, salotų/mišrainių dalis yra tinkamas padažas. Reikia vėlgi žinoti, kas su kuo ir kaip dera. Padažas suteikia visą skonį salotoms, “sujungia” jas. Čia irgi pagelbės tikslūs receptai. Patys populiariausi užpilai salotoms: medaus ir garstyčių, acto ir alyvuogių aliejaus su prieskoniais, majonezo, jogurto, melsvojo sūrio.
3. Paskutiniam punktui, deja, receptai nepadės. Salotas reikia gaminti švelniai, ramiai ir su meile – kad visi ingredientai kartu su padažu harmoningai susidraugautų.
P.S. Beje, ar žinote, kuo skiriasi salotos ir mišrainės? Lietuvių kalboje mišrainėmis vadinamos salotos, kurios yra kaloringesnės ir pagamintos iš termiškai apdorotų daržovių. Bet, iš tiesų, pavadinimas yra nesvarbu – salotos ar mišrainės – svarbu, kad būtų gardu.