Meksikietiški patiekalai
Meksikietiška virtuvė yra nepaprastai turtinga - meksikietiški patiekalai yra įtraukti į UNESCO paveldą. Ji spalvinga, aštri ir labai aromatinga. Pati virtuvė formavosi susiliejant vietinių indėnų bei užkariautojų ispanų virtuvėms. Kadangi Lietuvoje jau turime ne vieną meksikietišką restoraną, esame puikiai susipažinę su meksikietiškais patiekalais bei užkandžiais ir mums nesvetimi šie pavadinimai: tortilijos, buritos, načios, kesadilijos, fajitos, enčilados, takos, gvakamolė arba tradicinė meksikietiška čili sriuba.
Tačiau retas iš mūsų yra bandęs gaminti šiuos patiekalus namuose. Tai vis dar labai didelė egzotika mūsų virtuvėje. Bet mes visuomet galime pasitaisyti bei išdrįsti įsileisti į savo virtuvę naujų vėjų.
Populiariausi meksikietiškų patiekalų ingredientai: pupelės, avokadai, kukurūzai, paprika, pomidorai. Ir aišku, meksikiečiai mėgsta valgyti labai labai aštriai – kuo aštriau, tuo geriau – kad maloniai degintų gomurį. Todėl meksikietiški patiekalai yra gardinami daugybe prieskonių: čili pipirai, paprika, česnakai, kalendra, raudonėlis, kmynai. Galite iš karto pasirūpinti, kad jų visuomet būtų Jūsų virtuvėje.
Ir ar žinote, kad žymioji kakava bei šokoladas yra kilę irgi iš Meksikos!!!! Todėl, be jokios abejonės, gaminsimės ne tik užkandžius ir karštus patiekalus, bet ir gardžius desertus. Tradiciniai meksikietiški desertai – meksikietiškos spurgos churros, desertas “flan”, šokoladiniai pyragai, įvairūs skanėstai su kakava.
Visų meksikietiškiems patiekalams reikalingų ingredientų rasite parduotuvėse. Todėl galite nebijoti imtis meksikietiškų patiekalų receptų. Siūlome drąsiai eksperimentuoti namuose ir prisijaukinti meksikietišką virtuvę. Juk tai taip skanu!